انویدیا RTX 3050 Ti و RTX 3050 تجربه بازی 60 فریم را به لپ تاپ های مالی می آورند

به گزارش بازیکده، انویدیا ساعاتی پیش دو عضو جدید از سری کارت گرافیک های RTX-30 مخصوص لپ تاپ را رونمایی کرد؛ Geforce RTX 3050 Ti و Geforce RTX 3050. دو گرافیکی که اندکی از لحاظ قدرت پردازشی ضعیف تر از RTX 3060 هستند اما برای اجرای بازی های روز در لپ تاپ های گیمینگ کاملا مناسب هستند.

انویدیا RTX 3050 Ti و RTX 3050 تجربه بازی 60 فریم را به لپ تاپ های مالی می آورند

سری گرافیک های RTX-30 انویدیا قدرت پردازشی فوق العاده بالایی دارند. زمانی که شرکت از مدل های مخصوص دسکتاپ آن ها رونمایی کرد گفته بود که آن ها یک جهش عظیم به نسبت نسل قبل دارند که در عمل هم شاهد چنین اتفاقی بودیم. خوشبختانه این موضوع در رابطه با مدل های مخصوص لپ تاپ هم صدق می نماید و گرافیک های جدید توانسته اند حسابی خوش بدرخشند.

دو عضو جدید از این سری که قرار است در لپ تاپ های گیمینگ مقرون به صرفه هم استفاده شوند، Geforce RTX 3050 Ti و Geforce RTX 3050 هستند. گرافیک هایی با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی پرسرعت و البته هسته های Tensor AI و RT کمتر به نسبت گرافیک هایی نظیر RTX 3060. به همین خاطر نباید انتظار داشته باشیم در عملیاتی نظیر رهگیری پرتور نور یا DLSS عملکرد بسیار قدرتمندی از خود به نمایش بگذارند که با توجه به محدوده عملکردی که دارند کاملا عادی است.

با وجود این موضوع، انویدیا معتقد است مدل Ti این سری یعنی Geforce RTX 3050 Ti می تواند در بازی هایی نظیر Call of Duty: Warzone ،Outriders ،Control ،Watch Dogs: Legion، ماینکرفت و بسیاری از بازی های روز، بیشتر از 60 فریم بدهد؛ آن هم نه در شرایط عادی، بلکه در حالتی که تنظیمات مربوط به رهگیری پرتو یا همان Ray Tracing فعال باشد که نشان از قدرت بالای این محصول دارد.

البته در رابطه با میزان فریم ریتی که گرافیک جدید شرکت در بازی ها به آن رسیده باید شرحاتی بدهیم. در واقع انویدیا تنظیمات گرافیک را روی medium قرار داد. چبزهای دیگر نظیر رهگیری پرتو هم روی سطح متوسط قرار داشتند و DLSS هم در حالت Quality تنظیم شده بود. اگر هم قرار باشد تنظیمات گرافیکی را روی high قرار دهید، باید مطمئن شوید رهگیری پرتو در کمترین حالت خود قرار داشته باشد یا اصلا غیرفعال باشد تا بتوانید بازی های روز را بدون مشکل، با RTX 3050 Ti اجرا کنید. به صورت کلی، این گرافیک ها برای افرادی مناسب هستند که نمی خواهند با بالاترین کیفیت ممکن، بازی های روز را اجرا نمایند چون در این صورت دیگر نیازی به خرید لپ تاپ هایی با گرافیک های قدرتمندتر نبود.

اینکه می بینیم گرافیکی با این میزان از توانایی پردازشی بالا قرار است در لپ تاپ هایی استفاده گردد که در محدوده قیمتی 850 دلار قرار می گیرند بسیار مسرور نماینده است. خبر خوب دیگر اینکه مدل استاندارد این سری یعنی RTX 3050 در لپ تاپ هایی با محدوده قیمتی 800 دلار حضور خواهد داشت که از لحاظ قدرت پردازشی، تفاوت فاحشی با مدل Ti ندارد. البته این محدوده قیمتی اعلام شده فقط قیمت پایه است و لپ تاپ هایی با قیمت بالاتر هم می توانند از این گرافیک ها بهره ببرند. درست مانند سری جدید از لپ تاپ های سامسونگ که تحت عنوان گلکسی بوک اودیسه شناخته می گردد و قیمت پایه آن 1399 دلار است.

RTX 3050 Ti یک قابلیت بسیار جالب دارد و آن هم DLSS انویدیا است که به لطف هسته های هوش مصنوعی، توانایی اجرای سریع تر بازی ها را به نسبت حالت معمولی دارد. در بازی هایی که از این قابلیت پشتیبانی می نمایند، وضوح تصویر کاهش پیدا نموده اما هسته های هوش مصنوعی کیفیت تصاویر را بهبود می بخشند؛ بدون اینکه اختلاف زیادی بین آن و کیفیت اصلی وجود داشته باشد. در این حالت، بدون هیچ مشکل خاصی، می توانید شاهد افزایش عملکرد پردازشی سیستم خود باشید. البته به این شرط که خیلی روی کیفیت پیکسل ها زوم نکنید چون قطعا به نسبت حالتی که وضوح تصویر روی میزان بالایی واقع شده است، تفاوت دیده می گردد.

البته مسئله ای که وجود دارد این است که باید بازی که انجام می دهید از این قابلیت پشتیبانی کند چون در غیر این صورت شاید نتوانید بازی های روز را با کیفیت مناسب اجرا کنید. برای مثال Control از این قابلیت پشتیبانی می نماید و همه چیز هم تا زمانی که DLSS فعال باشد خوب پیش می رود. اما وقتی آن را غیرفعال کنید، حدود 50 درصد از توان سیستم بیشتر از حالت قبل درگیر می گردد و فریم ریت با توجه به تست های خود انویدیا روی 35 قرار می گیرد. اگرچه می توان با این سرعت هم به تجربه بازی ها پرداخت اما اصلا تجربه لذت بخشی نخواهید داشت. به همین خاطر شاید در اجرای بازی های سنگینی که از DLSS پشتیبانی نمی نمایند اندکی به مشکل بر بخورید.

البته تمام شرحاتی که به آن اشاره می کنیم مربوط به RTX 3050 Ti است چون انویدیا فقط در رابطه با عملکرد این گرافیک شرح داد. هرچند نیازی هم به چارت مربوط به عملکرد RTX 3050 نداریم چون معمولا تفاوت بین مدل استاندارد و Ti آن قدر زیاد نیست که چشمگیر باشد و می توانیم بگوییم این گرافیک هم در اجرای بازی های روز توانایی خوبی دارد. در هر صورت از لپ تاپ هایی با قیمت پایه 800 دلار که از این گرافیک بهره می برند، انتظار زیادی هم نداریم.

گفتنی است مانند تمام کارت گرافیک های دیگر موجود در بازار از سری RTX-30 یا قبل تر، شرکت های شخص ثالث می توانند توان این دو کارت گرافیک را هم متناسب با سلیقه خود و تا جایی که امکان دارد افزایش دهند تا به میزان دلخواه دست پیدا نمایند. قدرت این دو کارت می تواند در محدوده توان مصرفی 35 تا 80 وات شخصی سازی گردد.

انتظار می رود شرکت هایی که به فراوری لپ تاپ های باریک و سبک و در عین حال قدرتمند تمایل دارند، بیشتر از این دو کارت گرافیک جدید در محصولات خود استفاده نمایند. هرچند معمولا لپ تاپ های ضخیم تر و سنگین تر، از لحاظ قدرت سخت افزاری در شرایط بهتری قرار دارند چون شرکت ها با خیال راحت تری فرکانس پردازشی آن ها را افزایش می دهند. بنابراین بهتر است این نکته را قبل خرید لپ تاپ گیمینگ مد نظر داشته باشید.

منبع: The Verge

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 22 خرداد 1400 بروزرسانی: 22 خرداد 1400 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 1583

به "انویدیا RTX 3050 Ti و RTX 3050 تجربه بازی 60 فریم را به لپ تاپ های مالی می آورند" امتیاز دهید

1 کاربر به "انویدیا RTX 3050 Ti و RTX 3050 تجربه بازی 60 فریم را به لپ تاپ های مالی می آورند" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انویدیا RTX 3050 Ti و RTX 3050 تجربه بازی 60 فریم را به لپ تاپ های مالی می آورند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید