دردی که درمان ندارد

به گزارش بازیکده، خبرنگاران/لرستان یک روانشناس گفت: اگر فردی مبتلا به نشان دادن واکنش حسادت باشد، ممکن است هیجانات منفی زیادی مانند خشم، اضطراب و حتی افسردگی را از خود نشان بدهد.

دردی که درمان ندارد

بهروز ادهمی در گفت وگو خبرنگاران با اشاره به این که حسادت، یک واکنش هیجانی است، اظهار کرد: این فعل یعنی آرزو کردن زوال نعمت از کسی که آن را به دست آورده است، یعنی دوست داشته باشیم نعمت ها و پیشرفت های دیگران گرفته و به ما داده شود.

وی با اشاره به این که حسادت، یک واکنش هیجانی است که از دوران کودکی در تمام افراد دیده می شود، مطرح نمود: همین که یک کودک سه ساله از دادن وسایلش به دیگران امتناع می کند و می خواهد همه چیز برای خودش باشد، حس حسادت ایجاد شده است.

ادهمی ادامه داد: این واکنش در بچه ها کاملاً طبیعی است ولی اگر در افراد بزرگسال دیده شود ممکن است مسائل زیادی را در فرد ایجاد کند، در دوران کودکی، این واکنش نا آگاهانه است ولی در بزرگسالی کاملاً آگاهانه ایجاد می شود.

این روانشناس با اشاره به این که حسادت کاملاً آموختنی است و اگر در فردی دیده شود، قطعاً ریشه در نوع تربیت والدینش دارد، مطرح نمود: همین که والدین به طور مداوم کودکشان را با دیگران مقایسه می کنند در واقع به او این مسأله را می فهمانند که همه خوبی باید برای تو باشد و این امر به مرور زمان در فرد تثبیت می شود.

وی با اشاره به این که حسادت یعنی آرزو کردن زوال نعمت از کسی که آن را به دست آورده است، خاطرنشان کرد: یعنی دوست داشتن گرفته شدن نعمت ها و پیشرفت های دیگران و رسیدن آن ها به خود، شخصی که حسود است، از وجود هرگونه شادی، موفقیت و پیشرفت درحوزه های مختلف زندگی دیگران اعم از شغلی، تحصیلی، ازدواج، فرزنددار شدن و ... احساس نارضایتی می کنند.

ادهمی با اشاره به این که باید توجه داشته باشیم که حسادت را با حسرت و غبطه اشتباه نگیریم، مطرح نمود: حسادت، احساس و واکنش منفی به معنای آرزوی از دست دادن نعمت های دیگران است، ولی غبطه به معنای احساس و واکنش مثبت است به معنای آرزوی داشتن نعمت های دیگران بدون اینکه آن ها آن نعمت ها را از دست بدهند.

این روانشناس با اشاره به این که مقایسه شدن بچه ها به طور مداوم با همسالانشان از طریق والدین علت این سونامی است، اظهار کرد: هنگامی که یک کودک از طریق والدینش با بچه ها دیگر مقایسه می شود، این حس در او ایجاد می شود که باید تمام نعمت ها و پیشرفت های زندگی برای من باشد و دیگران نباید آن ها را داشته باشند

وی مطرح نمود: یک عامل مهم در ایجاد حس حسادت، مقایسه شدن بچه هامان به طور مداوم با بچه ها دیگر است.

ادهمی با اشاره به این که عامل دیگری که به ایجاد حس حسادت در بچه ها کمک می کند، نوع رفتار والدینشان است، اظهار کرد: بچه ها مشاهده گران قوی هستند و به راحتی می توانند از رفتارهای افرادی که با آن ها ارتباط زیادی دارند، الگو برداری کنند، پس اگر والدینی مدام واکنش حسادت را به دیگران نشان می دهند، می توانند به ایجاد این حس در کودکشان کمک کنند.

این روانشناس افزود: افرادی که هیچ شناختی از ویژگی های شخصیتی، رفتاری و اخلاقی خود ندارند و نقاط قوت خود را نمی شناسند، بیشتر واکنش حسادت را در برابر دیگران نشان می دهند.

وی مطرح نمود: افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند و درواقع به خودشناسی نرسیده اند می توانند این واکنش منفی را از خود نشان بدهند.

ادهمی خاطرنشان کرد: اگر فردی مبتلا به نشان دادن واکنش حسادت باشد، ممکن است هیجانات منفی زیادی را از خود نشان بدهد، مثل خشم، اضطراب و حتی افسردگی، اگر فرد مدام به این فکر کند که چرا دیگران به پیشرفت های پی در پی می رسند و یا چرا دیگران همیشه شاد هستند؟ و خودش به این مسایل نرسیده باشد، ممکن است که خشمگین شود، اضطراب را تجربه کند و یا حتی افسردگی را نشان دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 19 دی 1400 بروزرسانی: 19 دی 1400 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 1862

به "دردی که درمان ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دردی که درمان ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید