طرز تهیه سرکه برنج در خانه

به گزارش بازیکده، خبرنگاران | سرویس آشپزی - سرکه برنج یکی از طعم دهنده های محبوب در مناطق شرق و جنوب آسیاست که به رنگ زرد روشن شفاف، قرمز و سیاه وجود دارد. سرکه برنج سیاه در چین و ژاپن محبوبیت زیادی دارد و می تواند به عنوان جایگزین سرکه بالزامیک مورد استفاده قرار گیرد. این سرکه از تخمیر قند موجود در برنج حاصل می گردد و به دلیل طعم ملایمی که دارد در میان ایرانیان نیز بسیار پرطرفدار است.

طرز تهیه سرکه برنج در خانه

جهت دریافت خدمات پتینه کاری با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

طرز تهیه سرکه برنج در خانه

مواد لازم
برنج2 پیمانه
آب4 پیمانه
شکربه میزان لازم
مایه خمیربه میزان لازم

دستور تهیه

  1. برنج را بشویید، با آب سرد خیس کنید و اجازه دهید به مدت 6 ساعت خیس بخورد.
  2. پس از گذشت 3 ساعت از خیس خوردن برنج، دانه های برنج را با دست فشار دهید تا خرد شوند و اجازه دهید به مدت 3 ساعت دیگر در آب خیس بخورند.
  3. یک پارچه تنظیف را روی دهانه کاسه ای قرار دهید و پس از اینکه برنج 6 ساعت خیس خورد، آن را در پارچه تنظیف صاف کنید.
  4. آب برنج را به مدت یک شب در یخچال قرار دهید، سپس آن را از یخچال خارج کنید و اندازه بگیرید.
  5. به ازای هر پیمانه آب برنج، 3/4 پیمانه شکر سفید به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کاملا در آب برنج حل گردد.
  6. مخلوط حاصل را به مدت 30 دقیقه روی بخار آب کتری قرار دهید تا بپزد.
  7. پس از پخته شدن مخلوط، اجازه دهید خنک گردد و به ازای هر 4 پیمانه، 1/4 قاشق غذاخوری مخمر به آن اضافه کنید.
  8. مخلوط را خوب هم بزنید و سپس آن را در ظروف شیشه ای دردار بریزید، طوریکه 1/3 از حجم شیشه ها خالی بماند.
  9. درب شیشه ها را محکم ببندید و آن ها را در محیطی با دمای معتدل که نه زیاد گرم و نه زیاد سرد باشد، قرار دهید.
  10. به مدت 5 الی 7 روز صبر کنید تا تخمیر صورت گیرد و مایه موجود در شیشه ها آغاز به حباب زدن کند.
  11. پس از این مدت، حباب ها از بین می فرایند و ظرف سرکه باید عوض گردد.
  12. سرکه را در ظروف شیشه ای دردار دیگری بریزید، درب شیشه ها را محکم را ببندید و 4 روز دیگر صبر کنید تا سرکه برنج آماده گردد.
  13. پس از 4 روز، سرکه برنج را از صافی عبور دهید و به ازای هر 20 پیمانه، یک عدد سفیده تخم مرغ به آن اضافه کنید.
  14. سپس سرکه برنج را به مدت 15 دقیقه دیگر روی حرارت بخار کتری قرار دهید تا بپزد.
  15. پس از 15 دقیقه، سرکه برنج شفاف حاصل می گردد.

نکته: در صورت حذف سفیده تخم مرغ، رنگ سرکه برنج کدر خواهد شد، بنابراین با افزودن سفیده تخم مرغ می توان به سرکه برنج شفاف دست یافت.

موارد کاربرد سرکه برنج

  • استفاده از سرکه برنج در غذا های آسیایی مانند سوشی، اونیگیری، سبزیجات، سالاد های کره ای، ساندویچ ها و غذا های گوشتی رایج بوده و اغلب در غذا های سرخ شده و سالاد ها کاربرد دارد.
  • از ترکیب سرکه برنج با روغن کنجد می توان چاشنی خوشمزه ای درست کرد که طعم خاصی به غذا می دهد.
  • سرکه برنج از رشد میکروب ها در ماهی خام جلوگیری می نماید و به همین جهت در تهیه سوشی، مقداری از آن را به عنوان ماده نگهدارنده بر روی ماهی می ریزند.
  • در ژاپن با افزودن مقداری از این سرکه به برنج، از فاسد شدن آن در فصل تابستان جلوگیری می نمایند.

خواص سرکه برنج

  • سرکه ای که از برنج قهوه ای درست گردد، حاوی مقادیر زیادی اسید آمینه است که به حفظ سلامت بدن یاری می نماید و با جلوگیری از ایجاد چربی های پروکساید، پیری را به تعویق می اندازد.
  • اسید های آمینه موجود در این سرکه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و رادیکال های آزاد را از بین می برد.
  • اسید های آمینه موجود در سرکه برنج، متابولیسم بدن را افزایش داده و باعث از بین رفتن خستگی می شوند.
  • مصرف سرکه برنج از تشکیل کلسترول در دیواره رگ ها جلوگیری نموده و مانع از سکته قلبی و مغزی می گردد.
  • از ترکیب سرکه برنج با اسانس روغن چای می توان یک نرم نماینده عالی برای پوست درست کرد که التهابات ناشی از آفتاب سوختی را نیز تسکین می دهد.
  • اسید استیک موجود در سرکه برنج باعث بهبود حرکات روده شده و التهابات روده را از بین می برد.
  • سرکه برنج به سم زدایی کبد یاری نموده و عملکرد کبد را بهبود می بخشد.

سخن آخر

سرکه برنج نوعی چاشنی با عطر و طعم طبیعی بوده که مانند سرکه سیب حاوی ترکیبات سودمندی برای سلامت بدن است و کاربرد آن در غذا ها باعث ایجاد طعم و مزه ای منحصر به فرد می گردد. این سرکه در بسته بندی های کوچک و عظیم در بعضی از فروشگاه های مواد غذایی موجود است، ولی همه افراد به آن دسترسی ندارند و ما در این مطلب سعی کردیم طرز تهیه سرکه برنج در خانه را به طور کامل ارائه دهیم تا در صورت تمایل به ایجاد تنوع در برنامه غذایی، آن را در منزل درست کنید. امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید و نظرات خود را در این زمینه به وسیله بخش ارسال نظر با دیگران به اشتراک بگذارید.

منبع: ستاره
انتشار: 27 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1400 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 1548

به "طرز تهیه سرکه برنج در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سرکه برنج در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید