علت و درمان خستگی و کسالت مداوم
به گزارش بازیکده، ابتدا باید علت خستگی و کسالت خود را پیدا نموده و سپس با راهکاری متناسب با علت به درمان خستگی و کسالت خود بپردازید. این راهکارها شامل ورزش، تغذیه مناسب و کاهش استرس خواهند بود.
خبرنگاران | سرویس سلامت - اگر به سختی از رختخواب جدا می شوید، اگر احساس خستگی می کنید و رَمق کار کردن ندارید، اگر ذهنی خسته دارید و خیلی زود از کار کردن دست می کشید، بهتر است با کسب اطلاعات و آگاهی در این خصوص با دلایل این شرایط آشنا شده و برای همواره آن را درمان کنید. می توانید تغییرات زیادی انجام دهید و برای درمان خستگی و کسالت از آن ها بهره بگیرید. در این مقاله عواملی که باعث خستگی و کسالت در شما می شوند و راه های مبارزه با آن را آنالیز می کنیم.
1- چرت زدن، فعالیت، تحرک، ورزش
چرت زدنی که طولانی شده و همه ما فکر می کنیم پس از آن خستگیمان از بین رفته است، کسالت ما را بیشتر می نماید. حتما این جمله را به خاطر دارید که خواب، خواب می آورد. خوابیدن یا دراز کشیدن زیاد حتی حالتی سرگیجه و سردرد را با خود آورده و به جای انرژی دادن انرژیمان را می گیرد. مغز پس از حدود 20 تا 30 دقیقه وارد خواب موج کوتاه می گردد، بنابراین 20 دقیقه خوابیدن برای برطرف خواب آلودگی و کسب انرژی مناسب است. جنب و جوش و فعالیت فیزیکی، سرحال شدن با قرار دریافت در معرض هوای تازه به دلیل آزاد شدن اندورفین می توانند به شما انرژی داده و خلق و خوی شما را بهتر نمایند. هم چنین برای بالا بردن انرژی و درمان خستگی و کسالت، ورزش منظم در طولانی مدت از اهمیت بالایی برخوردار است.
2- یاری به برطرف خستگی با تامین مواد معدنی
پتاسیم از مواد معدنی است که مانند منیزیوم بدن آن را فراوری نمی نماید و باید آن ها را از منابع خارجی گرفت. اما پتاسیم به همراه منیزیوم همچنین کلر و کلسیم است که باعـث ایجاد الکترولیت شده و آزاد شدن انرژی، عمل کردن درست سلول ها، سنتز پروتئین و راهنمایی الکتریسیته خوب را در پی دارد. یک نوشیدنی غنی از پتاسیم و در دسترس قطعه قطعه کردن یک عدد سیب زمینی با پوست در یک لیوان آب تازه است که آن را یک شب در یخچال نگه داشته و صبح قبل از خوردن صبحانه میل می کنید. برای رساندن منیزیوم به بدن نیز از سبزیجات به رنگ سبز تیره، آجیل، غلات کامل و موز بهره ببرید.
3- درمان خستگی و کسالت با تامین آهن
گلبول های قرمز دارای هموگلوبین هستند و هموگلوبین در ساختار خود آهن دارد. وظیفه هموگلوبین رساندن اکسیژن به به سراسر بدن و به همه سلول ها و اندام هاست. همانطور که می دانید اکسیژن به اندام ها توانایی کار کردن می دهد و کمبود آن می تواند باعث پایین آمدن عملکرد و احساس خستگی گردد که به آن کم خونی ناشی از فقر آهن گفته می گردد. گیاه گزنه و قاصدک حاوی مقدار زیادی آهن هستند. همچنین گزنه دارای ویتامین ث. است که جذب آهن غیر-هِم را بالا می برد. استفاده از برگ خشک یا تازه این گیاهان به صورت دم نموده و همراه با عسل در طول روز می تواند تاثیر بسزایی در درمان خستگی و کسالت داشته باشد. همچنین اسفناج می تواند با تامین آهن تعداد گلبول های قرمز خون را بالا ببرد.
بیشتر بدانید: خوردن چه غذاهایی برای کم خونی مفید است؟4- کاهش استرس عاملی مهم در درمان خستگی و کسالت
ما برای داشتن خواب منظم به ملاتونین احتیاج داریم. هورمون استرس کورتیزول است که با سرکوب کردن ملاتونین بر میزان و کیفیت خواب ما تاثیر می گذارد. میزان کورتیزول بدن مانند سایر هورمون ها باید متعادل باشد. اگر سطح کورتیزول بالا باشد حتی پس از بیدار شدن از خواب نیز احساس خستگی می کنیم و اگر کم باشد بدن برای جبران فراوری آن، به میزان خیلی زیادی آن را فراوری می نماید و در طول روز خسته و شب بی خواب می شویم. جینسینگ گیاهی است که به عنوان مقاوم شدن بدن به استرس و تنظیم هورمون کورتیزول در جهت پایین آوردن آن عمل نموده و شیرین بیان گیاهی برای تنظیم این هورمون در جهت بالا آوردن آن است. می توانید ریشه خشک یا تر این گیاهان را دم نموده و همراه با عسل به جای چای صبحانه میل کنید.
بیشتر بدانید:چند راه حل فوری و فوق العاده برای کاهش استرس5- برطرف خستگی و کسالت با رژیم غذایی مناسب
آیا می دانید گاهی اوقات چرا بامصرف بعضی خوراکی ها به سرعت انرژی می گیرید، اما به همان سرعت هم انرژی از دست می دهید؟ بدن با خوردن غذا کربوهیرات پیچیده دریافت می نماید و با تبدیل آن به گلوکز یا قند خون آهسته آهسته به بدن انرژی می رساند. اما شکر موجود در شیرینی جات، شکلات و آبنبات کربوهیدرات ساده است و سریعا قند خون بدن را بالا می برد. در واقع برای تشخیص کربوهیدرات مناسب نسبت فیبر و شکر آن را در نظر بگیرید. هرچه میزان فیبر بیشتر و شکر کمتر باشد کربوهیدرات دریافتی مفید تر است. هرچه میزان فیبر بالاتر باشد هضم آن کند تر بوده و بالا رفتن سریع قند خون کنترل می گردد. از نمونه غذا های فیبردار می توان به غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات و حبوبات اشاره نمود. غذا هایی مثل نان سفید یا برنج سفید تهی از فیبر و سرشار از کربوهیدرات های ساده هستند. همین طور فست فودها، تنقلات شیرین، نوشابه و ... نیز همین مشخصات را دارند.
6- مصرف مواد خوراکی با طبع گرم
خوردنی های با طبع گرم باعث بالا رفتن جریان خون و در نتیجه بالارفتن نشاط و درمان خستگی و کسالت می شوند. زرده تخم مرغ، نخود و گوشت گوسفندی، به، سیب.. طبعی گرم و عدس، ماست و خیار و ... طبعی سرد دارند.
7- کمبود ویتامین D علتی برای خستگی
ویتامین D بدن از غلات غنی شده و شیر تامین شده و از مواد غذایی معمولی به سختی جذب می گردد. این ویتامین برای استخوان ها، ماهیچه ها، دندان ها و حتی سیستم ایمنی بدن از اهمیت زیادی برخوردار است. معمولا کمبود ویتامین D نشانه ای ندارد، اما با یک آزمایش خون ساده می توانید از میزان آن در بدن خود آگاه شوید. میزان این ویتامین در بدن با خلق و خو و افسردگی رابطه مستقیم دارد و کمبود آن باعث افسردگی و افت خلق و خو می گردد؛ به این دلیل که ویتامین D. در فعالیت ژن هایی که انتقال دهنده پیغام هاى عصبی هستند، نقش داشته و به طور مستقیم در تکامل و عملکرد مغز تاثیرگذار است. به ویژه در فصل پاییز و زمستان، با تغییرات آب و هوایی و کاهش نور خورشید میزان این ویتامین در بدن کاهش می یابد و به این دلیل است که در این فصول بیشتر با کسالت و افسردگی روبرو می شویم. بیشترین منابع طبیعی تامین این ویتامین در ماهی، زرده تخم مرغ، پنیر، جگر گاو و گوسفند است.
بیشتر بدانید:افسردگی فصلی چیست؟ (علل - علائم - پیشگیری - درمان)سخن آخر
البته عواملی از جمله نوشیدن 8 لیوان آب در روز، زندگی و روابط سالم، حمام کردن و استشمام بو های مطبوع نیز در انرژی دادن به ما تاثیر گذار است. در صورت وجود خستگی مفرط و حل نشدن آن با ایجاد تغییرات حتما به پزشک مراجعه کنید.
اگر شما نیز برای درمان خستگی و کسالت راه حلی می شناسید آن را به وسیله بخش ارسال نظر با ما در میان بگذارید.
منبع: setare.com