گیاهی با نام عجیب: پلکترانتوس آمبوینیکاس!

به گزارش بازیکده، اگر گیاه خانگی کوچکی می خواهید و از گیاهان خانگی معمول و قدیمی خسته شده اید، پلکترانتوس را پرورش دهید.

گیاهی با نام عجیب: پلکترانتوس آمبوینیکاس!

این گیاه زینتی نام های زیادی دارد اما در ایران با نام پلکترانتوس شناخته شده است. نام های دیگر این گیاه نعنای مکزیکی، آویشن اسپانیایی و گل گاو زبان هندی است. همانطور که می بینید باغبانان در ابتدا مطمئن نبوده اند که این گیاه چیست و هر کس نامی بر روی آن نهاده! اما باید بدانید که این گیاه نه نعنا است، نه آویشن و نه گل گاو زبان. اما این گیاه چیست؟ پلکترانتوس سبزی است که در منطقه ها استوایی به صورت چند ساله و در بقیه منطقه ها درون گلدان رشد می نماید.

برگ های مخملی پلکترانتوس، این گیاه خانگی عالی و دلربا، خوشبو، کوچک و مجذوب کننده هستند. ممکن است لبه برگ های آن سفید باشد. گل های این گیاه ترومپت شکل و به رنگ های سفید، صورتی و بنفش هستند. وقتی گیاه در مکان خود مستقی شد می توان گفت دیگر به نگهداری احتیاج ندارد!

پلکترانتوس به سرعت در گلدان خود رشد می نماید و آن را پر و سر سبز می نماید. از این گیاه برای پخت غذا هم می توان استفاده کرد اما حواس تان باشد چرا که برگ ها رایحه زیادی دارند و نباید خیلی زیاد از آن به غذا زد.

پلکترانتوس از 30 تا 90 سانتی متر بلند خواهد شد و عرضی به میزان 60 تا 90 سانتی متر پیدا خواهد نمود. پلکترانتوس در تابستان گل می دهد و در بقیه فصول می توانید از زیبایی برگ هایش بهره ببرید. همانطور که گفتیم زمانی که گیاه در خاکس مستقر شد و با شرایط خو گرفت نگهداری خاصی نمی خواهد و به خشکی هم مقاوم است.

شرایط نگهداری

- نور

در بیرون از خانه پلکترانتوس در مکان هایی با مقداری سایه مثلا بالکن، پاسیو و قسمتی نیم سایه - نیم آفتاب از خانه به خوبی می روید. می توانید گیاه را در جایی قرار دهید که تنها چند ساعت نور صبحگاهی داشته باشد. اما اگر گیاه را درون خانه پرورش می دهید آن را در جایی قرار دهید که روشن و آفتابی باشد. البته پلکترانتوس می تواند نور کمتر را هم تحمل کند

- آبیاری

گیاه را هر از گاهی آبیاری کنید. پلکترانتوس به آبیاری منظم احتیاج ندارد. هفته ای یک بار آبیاری کافی است.

- خاک

این گیاه مقاوم به خشکی را در خاکی با زهکشی خوب بکارید. گیاه را در گلدان بکارید. می توانید آن را در کنار بقیه گیاهان سایه دوست مثلا بگونیا، گل حنا، فوشیا و حسن یوسف بکارید.

- دما

این گیاه به سرما حساس است و باید از هوا و بادهای سرد به دور باشد در غیر این صورت می میرد. اگر گیاه را در گلدان کاشته اید و در بیرون از خانه پرورش می دهید، با فرا رسیدن زمستان آن را به درون خانه آورید. اما اگر در باغچه است روی آن را با پتو یا پلاستیک بپوشانید (اگر گیاه را با پتو می پوشانید باید در روز پتو را بردارید تا گیاه بتوانید نور جذب کند).

- کود دهی

پلکترانتوس را ماهی یک بار با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد احتیاج گیاه هستند، کود دهی کنید.

- گلدهی

این گیاه در منطقه ها استوایی در اواخر زمستان تا اواسط بهار گل فراوری می نماید. انتظار نداشته باشید پلکترانتوس در منطقه ها سرد که به صورت گیاهی یک ساله پرورش داده می گردد گل بدهد.

تکثیر

پلکترانتوس به وسیله قلمه گیری تکثیر می گردد. برای تکثیر گیاه به این روش، در ابتدای فصل رشد چند ساقه نسبتا جوان از گیاه را به یاری تیغ یا چاقویی تیز و استریل از آن جدا کنید. قلمه ها را در هورمون ریشه زایی قرار دهید تا شانس موفقیت تان بالا برود. چند گلدان کوچک را پر از خاک مخصوص جوانه زنی کنید و سپس قلمه ها را در آن بکارید. قلمه ها را در محیطی گرم و با رطوبت بالا قرار دهید. بعد از چند وقت رشد نو را در آنها مشاهده می کنید و این به معنی موفقیت آمیز بودن قلمه گیری است.

تعویض گلدان

پلکترانتوس خیلی سریع رشد می نماید و گلدانش را پر می نماید. در این هنگام یا می توانید گیاه را یک هرس درست و حسابی کنید و یا می توانید آن را به گلدانی بزرگ تر منتقل کنید. برای تعویض گلدان، ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه خشک گردد. سپس به کف و دیواره های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می گردد. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و مواظب باشید که در این مرحله به ریشه های گیاه آسیبی نرسانید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید.

منبع: فوت و فن / bhg.com
انتشار: 20 مرداد 1401 بروزرسانی: 20 مرداد 1401 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 2064

به "گیاهی با نام عجیب: پلکترانتوس آمبوینیکاس!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گیاهی با نام عجیب: پلکترانتوس آمبوینیکاس!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید