انتقاد رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس از کاهش سرعت اینترنت

به گزارش بازیکده، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با انتقاد از وزیر ارتباطات به علت کاهش سرعت اینترنت گفت: کاهش سرعت اینترنت منجر به نارضایتی گسترده در میان مردم و کسب وکار ها شده است.

انتقاد رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس از کاهش سرعت اینترنت

به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، مجتبی توانگر رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامه ای با انتقاد از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به علت کاهش سرعت اینترنت گفت: در مدت کوتاه پس از استقرار تیم نو مدیریتی در وزارت ارتباطات، متاسفانه نه تنها حرکت به سمت اهداف تبیین شده در اسناد رسمی این حوزه شدت نگرفته که به صورت عملیاتی این موضوع منجر به نارضایتی گسترده در میان مردم و کسب وکارها شده است.

متن نامه به شرح ذیل است:

جناب آقای دکتر زارع پور

وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلام علیکم

احتیاج به شرح و یادآوری به جنابعالی نیست که فن آوری اطلاعات و ارتباطات امروزه اصلی ترین نماد اقتصاد دانش بنیان در دنیا بوده و در ایران نیز 7.8 درصد GDP کشور مبتنی بر حوزه ارتباطات است و باید بپذیریم که زیرساخت ارتباطی سهم عمده ای در رشد فراوری ناخالص داخلی(GDP) دارد؛ به نحوی که با افزایش دو برابری سرعت شاهد رشد GDP به اندازه 0.3درصد باشیم.

بعلاوه حضرتعالی می دانید که در سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی، هدف گذاری شده است تا سهم اقتصاد دیجیتال به 10درصد برسد(بند 2-2-2-3) و این در حالی است که بر اساس همین سند حداقل سرعت 100مگابیت بر ثانیه، برای کسب وکارها و کاربران تجاری و مراکز آموزشی در نظر گرفته شده و در بندهای دیگر این سند نیز تاخیر کمتر از 30 هدف گذاری شده است. به این ترتیب زیرساخت ارتباطی نه تنها با حدود 8 درصد فراوری ناخالص داخلی مرتبط است، با توجه به شرایط فعلی پتانسیل رشد حداقل 0.5 درصد رشد سالیانه را نیز دارد.

اما متاسفانه این در حالی است که در مدت کوتاه پس از استقرار تیم نو مدیریتی در وزارت ارتباطات، متاسفانه نه تنها حرکت به سمت اهداف تبیین شده در اسناد رسمی این حوزه شدت نگرفته است، بلکه به صورت عملیاتی این موضوع منجر به نارضایتی گسترده در میان مردم و کسب وکارها شده است.

جناب آقای زارع پور شما خوب می دانید که هرگونه کم کاری در این حوزه نه تنها فرصت های رشد مالی را از کشور می گیرد؛ بلکه زمینه ساز نارضایتی و در پی آن افزایش تمایل به مهاجرت در میان گروه های نخبه و توانمند می گردد و با انکار مشکل نمی توان تجربه تلخ ملموس میلیون ها شهروند را منکر شویم و مسائل به وجود آمده را تکذیب کنیم. مگر شما نگفته بودید که عقب ماندگی های پیشین منجر به افت کیفیت شده است؛ در حالی که افت یک باره اخیر نمی تواند با تجربه قبلی کاربران هم خوانی داشته باشد و صدای کاربران بلند شده است.

هر چند به درستی در ماه های اخیر جنابعالی به توسعه شبکه فیبر نوری و ایجاد پوشش برای 20 میلیون خانوار تاکید داشته اید اما از یاد نبرید که طرح مشابهی نیز سالهای قبل به وسیله وزارت ارتباطات وقت، برای راه اندازی 20 میلیون پورت فیبر نوری اجرا شد که متاسفانه بعد از سال ها به نتیجه نرسید. آنالیز های تخصصی کارشناسان نشان می دهد یکی از عوامل مهم در ناکامی توسعه شبکه ثابت، نقش شرکت مخابرات ایران است. در گذشته بر اساس همین چالش، لایحه ای در مورد برطرف انحصار مخابرات تدوین شد و به مجلس فرستاده شد. در دولت نو این لایحه پس گرفته شده است و هیچ فعالیتی در این خصوص انجام نشده است.

بنابراین ضمن درخواست جهت توجه به موارد بالا لطفا پاسخ سوالات ذیل را در اسرع وقت جهت آنالیز در مجلس شورای اسلامی ارایه فرمایید:

1-برنامه عملی و قابل تحقق آن وزارتخانه در مورد رسیدن به اهداف سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات در بندهای 2-2-2-3، 2-2-1-7 و 2-2-1-8 چیست؟ ضمانت اجرای آنکه اتصال 20 میلیون خانوار به شبکه ثابت فیبر نوری تحقق یابد چیست؟

2- موضع وزارت ارتباطات در مورد انحصار مخابرات و لایحه پیشین در این زمینه چیست؟ چه زمانی لایحه نو به مجلس ارسال خواهد شد؟ و برنامه وزارت ارتباطات بر اساس واقعیت انحصار مخابرات چیست؟ چه سازوکارهایی برای کاهش تعارض منافع میان بخش غیردولتی و دولتی طراحی شده است؟

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 18 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 18 اردیبهشت 1401 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 1983

به "انتقاد رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس از کاهش سرعت اینترنت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتقاد رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس از کاهش سرعت اینترنت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید