برترین های سینمای روسیه؛ سرد و فلسفی

به گزارش بازیکده، خبرنگاران : برترین های سینمای روسیه را اینجا آورده ایم، اگر از کلیشه های سینمای کشورهایی، چون آمریکا خسته شده اید، این مطلب به کارتان خواهد آمد.

برترین های سینمای روسیه؛ سرد و فلسفی

ایوان مخوف/Ivan the Terrible

هنگام جنگ جهانی دوم آیزنشتاین آخرین پروژه سینمایی خود یعنی ایوان مخوف را ساخت. فیلم یک پروژه سه قسمتی بود؛ قسمت اول فیلم در 1944 میلادی نمایش داده شد و مورد تحسین استالین نهاده شد، اما قسمت دوم آن که در 1946 میلادی ساخته شده بود تا سال ها پس از مرگ آیزنشتاین اجازه پخش پیدا نکرد. در قسمت دوم فیلم تصویری از زوال حکومت استالین ارایه نموده که ممکن بود در آن موقع به قیمت جان آیزنشتاین تمام گردد. در پی ممنوعیت پخش قسمت دوم فیلم، صحنه های فیلمبرداری شده قسمت سوم نیز از بین رفت.

ایوان مخوف به فراز و نشیب های زندگی تزار ایوان چهارم، معروف به ایوان مخوف می پرداخت. ایوان، معاصر با ملکه الیزابت در قرن شانزدهم می زیست و برای اولین بار با برانداختن نظام ملوک الطوایفی، روسیه ای متحد و زیر یک پرچم به وجود آورد.

استاکر/Stalker

تارکوفسکی یکی از برترین کارگردان ها در روایت بیان های شخصی و دیداری چند دهه اخیر سینما است. حس تصویری غنی او از همان اولین فیلمش کودکی ایوان کاملا مشهود است.. انتخاب اثری از بین آثار تارکوفسکی کاری مشکل است. فیلم استاکر براساس رمان گردش کنار جاده اثر برادران استروگاتسکی است. فیلم روایتگر سفری کابوس وار سه مرد؛ یک نویسنده و یک پروفسور و رهبر آن ها استاکر در بیابانی بی آب و علف است.

تارکوفسکی در استاکر نوع متفاوتی از فیلم های علمی تخیلی را تجربه نموده است. این فیلم حتی پس از خاتمه تماشاگر را رها نمی نماید.

رنگ انار/The Color of Pomegranates

فیلم رنگ انار، اثر سرگئی پاراجانف است. نام فیلم در شروع برگرفته از نام سایات نوا، آهنگساز و ترانه سرای شهیر ارمنی، بود که ظاهراً در پی ممیزی های ادارۀ سانسور سینمایی شوروی دچار تغییر شد. رنگ انار، زندگی نامه سایات نووا است این فیلم در فصل های، دوران کودکی و نوجوانی، درباره شکست در عشق، ورود به صومعه، فرشنه مرگ و در نهایت مرگ شاعر را به نمایش می گذارد.

رنگ انار فیلمی بسیار نامتعارف است، که بدون تردید هر مخاطبی را به ندرت تا سرانجام با خود همراه می نماید. تصاویری تاثیرگذار، با باری از نماد و استعاره در اغلب صحنه ها آن چنان سنگینی می نماید و تا مرز رویا پیش می رود.

لک لک ها پرواز می نمایند/The Cranes are Flying

لک لک ها پرواز می نمایند فیلمی به کارگردانی میخائیل کالاتازوف و تنها فیلم شوروی محسوب می گردد که جایزه نخل طلای فستیوال کن سال 1958 را به دست آورد. داستان درباره ورونیما و انتظار طولانی او برای نامزدش بوریس است که در جنگ جهانی دوم مبارزه می نماید. تماشاگر می داند که بوریس برای نجات زندگی یک سرباز دیگر کشته شد، اما ورونیکا و خانواده اش تا خاتمه جنگ این را نمی دانند.

یکی از متعدد فیلم های ساخته شده در دوران اتحاد جماهیر شوروی است که به موضوع دشواری ها و خسارات جنگ می پردازد.

بیا و بنگر/Come and See

بیا و بنگر در سال 1985 کارگردانی الم کلیموف ساخته شده است. این فیلم در چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو نیز جایزه گرفته است. فیلم بیا و بنگر داستان پسر جوانی است که بعد از پیدا کردن یک تفنگ قدیمی از زیر خاک به جنبش مقاومت روسیه به رهبری کوساچ که در جنگل مخفی شده اند، می گردد.

الم کلیموف که در کودکی از نزدیک جنگ را تجربه نموده و در بیا و بنگر احساسات واقعی را به شیوه ای موثر بیان نموده چنان که نه می توان فراموش کرد و نه می توان انکارشان کرد. بیا و بنگر، اشغال بلاروس شوروی را در جنگ جهانی دوم به وسیله آلمان نازی به تصویر می کشد.

کشتی روسی/Russian Ark

کشتی روسی به کارگردانی الکساندر سوخوروف است. راوی با قدم زدن در موزه آرمیتاژ در سن پترزبورگ، از دوره های مختلف زمانی تماشا می نماید. او خود را روح فردی می داند که به شکل تراژیک کشته شد و اکنون این مکان را تسخر نموده است.

این فیلم این حس را به مخاطب منتقل می نماید که گویی راوی در حادثه ای دلخراش جان خود را از دست داده و اکنون روح ناآرامش در طول تاریخ سیصدساله این قصر سرگردان است.

لویاتان/Leviathan

لویاتان فیلمی به کارگردانی آندری زویاگینتسف است. زویاگینتسف فیلمنامه لویاتان را به همراه اولگ نگین با تاثیرپذیری از داستان های کتاب مقدس و بعلاوه داستان میشل کولهاس نوشته هنریش فون کلایست نوشت.

فیلم روایتگر زندگی کارگری است که در خانه قدیمی در حومه شهر به همراه همسر دوم و فرزند نوجوان خود زندگی می نماید، مرد در حال جدال به مقامات شهر بر سر حفظ خانه و گاراژ خود می باشد وفاداری شدیدی به اجتماع واقعی آن بخش از روسیه نشان می دهد که در حقیقت مکان و جغرافیای داستان اوست. روایت های زویاگینتسف جلوه گری تند و تیز و سرد و خشن دارند.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 21 مهر 1403 بروزرسانی: 21 مهر 1403 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 2282

به "برترین های سینمای روسیه؛ سرد و فلسفی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین های سینمای روسیه؛ سرد و فلسفی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید