حمایت از شرکت های دانش بنیان در قالب سازوکار بیمه ای، بیمه مسئولیت کالا به دانش بنیان های حوزه نفت تعلق می گیرد
به گزارش بازیکده، سازوکار بیمه نامه مسئولیت کالای شرکت های دانش بنیان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با امضای تفاهم نامه ای 4 جانبه تعریف می شود.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این تفاهم نامه که به امضای محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی وحدت رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، سعید محمدزاده معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت و مسعود جعفری مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت رسید، همکاری های چند جانبه برای ارتقای جایگاه و افزایش سهم محصولات و خدمات تولیدی شرکت های دانش بنیان در صنعت نفت با ایجاد مکانیزم اعطای بیمه نامه مسئولیت کالا به شرکت های دانش بنیان شکل می گیرد.
با توجه به این که ایجاد سازوکار بیمه مسئولیت کالای شرکت های دانش بنیان منجر به پذیرش و جبران مسئولیت تولیدکنندگان در قبال خسارت های جانی و اقتصادی به مصرف کنندگان کالاهای تولیدی و افزایش اقبال به تجهیزات ایران ساخت می شود، این همکاری در زمینه مکانیزم اعطای بیمه مسئولیت با استفاده از ظرفیت صندوق های پژوهش و فناوری برای تعریف، طراحی، ایجاد و راه اندازی بیمه نامه مسئولیت کالای شرکت های دانش بنیان فعال در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی آغاز شد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن حمایت اقتصادی، معنوی و فنی از طراحی سازوکار بیمه مسئولیت، فعالان زیست بوم فناوری حوزه نفت، گاز و پتروشیمی را برای نقش آفرینی در این حوزه ترغیب و حمایت می کند.
بر اساس این تفاهم نامه همکاری، وزارت نفت ضمن حمایت معنوی و فنی از طراحی و راه اندازی این سازوکار، نسبت به اطلاع رسانی و ترغیب کارفرمایان، شرکت های دانش بنیان و فعالان صنعت نفت، گاز و پتروشیمی اقدام و صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن تعریف خط اعتباری ویژه از این فرآیند حمایت می کند.
همچنین صندوق پژوهش و فناوری نفت ضمن تشکیل کمیته ای مشترک با حضور کنندگان این تفاهم نامه ضمن طراحی مدل اقتصادی و اقتصادی بیمه نامه مسئولیت کالا و مشخص نقش هریک از طرفین تفاهم نامه، تحقق حمایت های اقتصادی و معنوی پیش بینی شده را پیگیری می کند.
توسعه حضور محصولات دانش بنیان در صنایع
محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مراسم امضای تفاهم نامه ایجاد سازوکار بیمه نامه مسئولیت کالای شرکت های دانش بنیان صنعت نفت، گاز و پتروشیمی گفت: رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان در سال های اخیر، فرایندی فزاینده و روبه جلو بوده است و این شرکت ها نقشی مهم و اثربخش در توسعه اقتصادی کشور ایفا کرده اند.
وی ادامه داد: دستگاه ها و نهادهای تصمیم گیرنده و اجرایی مختلفی در این فرایند نقش آفرینی کردند و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به عنوان بازوی اجرایی قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان تلاش کرد تا جهت رونق این کسب وکارها و اثربخشی بیش تر در زیست بوم نوآوری را هموار کند.
خیاطیان، برندسازی و معرفی محصولات دانش بنیان به بازارهای بزرگ داخلی و بین المللی را یکی از چالش های فراروی این شرکت ها دانست و افزود: یکی از نیازهای مبرم شرکت های دانش بنیان، وجود سازوکاری منسجم و اثربخش برای تضمین کیفیت و کارایی محصولات دانش بنیان برای جلب توجه و استقبال بازار به این محصولات است. نقش شرکت های بیمه در ایجاد سازوکاری برای تضمین کیفیت محصولات دانش بنیان حائز اهمیت است و باید به این عرصه جدی تر ورود پیدا کنند.
رئیس مرکز شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ایجاد سازوکار حمایت بیمه مسئولیت با کمک صندوق های پژوهش و فناوری برای کمک به معرفی و جلب اطمینان برندهای دانش بنیان گفت و ادامه داد: با توجه به تعریف بیمه های مسئولیت در اساس نامه صندوق های پژوهش و فناوری، سازوکار اعطای ضمانت نامه های بیمه ای آغاز خواهد شد و نفت به عنوان یکی از حوزه های پیشرو در این جهت، میزبان محصولات دانش بنیان ایران ساخت می شود.
حمایت از شرکت های دانش بنیان در قالب سازوکار بیمه ای
در بخش دیگری از این مراسم، علی وحدت رییس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، حوزه نفت را یکی از مهم ترین بازارهای مصرف محصولات دانش بنیان دانست و افزود: صندوق های پژوهش و فناوری نقشی مهم را در ارائه خدماتی که شرکت های دانش بنیان نیازمندشان هستند، ایفا می کنند و با ایجاد این سازوکار جدید، زمینه را برای ورود این محصولات به صنعت بزرگ نفت، گاز و پتروشیمی فراهم خواهند کرد.
تعامل صندوق پژوهش و فناوری نفت در جهت حمایت از برندسازی
مسعود جعفری مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت نیز با بیان این که این تفاهم نامه ظرفیت های صندوق های پژوهش و فناوری را برای کمک به برندسازی محصولات دانش بنیان صنعت نفت مورد توجه قرار می دهد، افزود: نقش صندوق های پژوهش و فناوری برای ایجاد راه کارهای اثربخش در تجاری سازی محصولات دانش بنیان، نقطه کانونی این تفاهم نامه است و امیدواریم فرایند استقبال صنایع از این محصولات با ایجاد این سازوکار بیمه ای رونق بگیرد.
ایجاد اعتماد در صنایع بالادستی کشور به محصولات دانش بنیان
همچنین سعید محمدزاده معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با اشاره به نقش شرکت های دانش بنیان در تامین نیازهای فناورانه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی افزود: یکی از نگرانی های فعالان این صنایع، کارآمدی، استاندارد بودن و قابلیت اعتماد به محصولات دانش بنیان است.
وی افزود: ایجاد مکانیزم اعطای بیمه مسئولیت به محصولات دانش بنیان، گامی است که می تواند ورود این محصولات نه تنها به صنایع داخلی بلکه بازارهای بین المللی را تسهیل کند.
منبع: خبرگزاری فارس