خواص باورنکردنی سرکه سیب و عسل
به گزارش بازیکده، ترکیب دو ماده خوراکی عسل و سرکه سیب باهم یک معجون قدرتمند و ارزشمند می سازند.
به گزارش سرکه سیب و عسل دو ماده طبیعی شگفت انگیز هستند که فایده زیادی برای سلامتی دارند. این دو ماده به شکل خام می توانند طیف گسترده ای از مسائل مربوط به سلامتی را درمان نمایند. با ترکیب کردن سرکه و عسل می توانید مزایای این دو داروی طبیعی را افزایش دهید. علاوه بر این، افزودن عسل شیرین به سرکه سیب باعث می گردد که نوشیدنی تان خوش طعم تر گردد.
مصرف سرکه سیب و عسل می تواند به شما در مبارزه با درد مفاصل یاری کند، اختلالات التهابی را کاهش و علائم گوارشی را بهبود دهد و به درمان بسیاری از بیماری های دیگر یاری کند. سرکه سیب و عسل به دلیل خواص ضد باکتری، ضدعفونی نماینده، ضد التهابی و ضد قارچی که دارند سلامت بدن را بهبود می دهند.
در این گزارش، اطلاعاتی در خصوص روش های مختلف استفاده از سرکه سیب و عسل برای تقویت سلامت خود و یاری به جلوگیری از عفونت کسب خواهید کرد. پیش از هر چیز دیگری، بیایید به خواص دارویی سرکه سیب و عسل نگاهی بیندازیم تا ببینیم چرا این دو ماده تا این حد موثر هستند.
فایده سرکه سیب بر ای سلامتی
سرکه سیب از سیب های خرد شده و سپس تقطیر و تخمیر شده تهیه می گردد. حاصل این مراحل مایعی است که اسید استیک زیادی دارد.
طبق گزارش ژورنال پلاس وان (PlosOne) اسید استیک یک عامل ضد باکتری طبیعی است که می تواند بسیاری از گونه های مضر باکتری را از بین ببرد. این تاثیر می تواند به جلوگیری از عفونت های پوستی، از بین بردن رادیکال های آزاد در پوست و سرعت بخشیدن به فرآیند بهبود زخم یاری کند.
طبق تحقیقات منتشر شده در ژورنال Advanced Wound Care، اسید استیک ضدعفونی نماینده هم است و می تواند به درمان عفونت های مزمن یاری کند.
مزایای عسل خام برای سلامتی
عسل خام و فرآوری نشده یکی از طبیعی ترین مواد خوراکی موجود است. عسل یک درمان خانگی شناخته شده و قرن ها برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.
عسل شامل ترکیبات فنلی است که آنتی اکسیدان هایی قوی هستند. معروف است که این ترکیبات برای ارتقای سلامتی و پیشگیری از بیماری های مختلف مفید هستند.
عسل خام دارای خواص ضد التهابی است که به درمان بیماری های مختلف التهابی و پیشگیری از آن ها یاری می نماید. دانشگاه وایکاتو پژوهشی را در خصوص فواید درمانی عسل منتشر کرد. محققان دریافتند که ترکیبات مختلف موجود در عسل (به ویژه عسل مانوکا) به کاهش التهاب یاری می نماید و می تواند به اندازه بسیاری از دارو های ضد التهابی موثر باشد.
هنگامی که عسل خام و سرکه همراه با یکدیگر استفاده می شوند، دارای توانایی های شگفت انگیزی برای جلوگیری از عفونت ها و درمان بیماری های مختلف می شوند. بنابراین، استفاده از ترکیب عسل و سرکه سیب به طور مرتب می تواند به بهبود کیفیت زندگی شما یاری کند.
1. بهبود سلامت مفاصل
مصرف منظم سرکه سیب و عسل می تواند به کنترل و به طور طبیعی کاهش التهاب که موجب درد مفاصل می گردد یاری کند. چنین تاثیری باعث می گردد که سرکه سیب و عسل یک داروی خانگی مفید برای آرتریت (التهاب مفاصل) و سایر اختلالات التهابی باشد که بر مفاصل تاثیر می گذارند.
مصرف سرکه سیب تأثیر قابل توجهی در کنترل درد مزمن و التهاب دارد. خواص ضد التهابی عسل می تواند درد آرتریت و سایر بیماری های التهابی حاد و مزمن را درمان کند.
2. درمان سوزش سر دل و رفلاکس اسید
نوشیدن سرکه سیب در ترکیب با عسل می تواند به شما یاری کند که از شر علائم سوزش سر دل، نوعی احساس سوزش در معده پس از خوردن غذا، خلاص شوید. سرکه سیب و عسل هر دو یاری می نمایند تا اسید معده متعادل گردد و بعلاوه عسل دارای اثر ضد التهابی و تسکین دهنده در مری است.
سرکه سیب نتایج مشابهی با آنتی اسید ها نشان می دهد و علائم سوزش معده را کاهش می دهد. محققان اظهار کردند که ممکن است این ماده برای کسانی که به دارو های سوزش سر دل پاسخ نمی دهند، مفید باشد.
3. بهبود سلامت دستگاه گوارش
سرکه سیب و عسل فقط علائم سوزش سر دل را از بین نمی برند، بلکه این دو بعلاوه سلامت دستگاه گوارش را هم بهبود می دهد. ماهیت اسیدی سرکه سیب به تحریک آنزیم های مورد احتیاج برای هضم مناسب یاری می نماید؛ عسل بسیاری از مسائل گوارشی را تسکین می دهد.
گروه نشر ساینس کیو (The ScienceQ Publishing Group) از هاروارد گزارش داد که سرکه سیب یاری می نماید تا پروتئین ها تجزیه شوند و همین طور هضم چربی های دستگاه گوارش را تحریک می کند.
4. تسریع فرایند کاهش وزن
یکی از مزایایی که مصرف منظم ترکیب عسل و سرکه سیب برای سلامتی دارد این است که می تواند به کاهش وزن یاری کند. سرکه سیب اشتهای تان را سرکوب می نماید، سطح قند خون تان را کنترل می نماید و از تجمع چربی در بدن جلوگیری می نماید.
آیا ترکیب عسل و سرکه سیب واقعا به شما در کاهش وزن یاری می نماید؟ مطالعه جالبی که در ژاپن صورت گرفت نشان داد که دز 30 میلی لیتر سرکه در ترکیب با 500 میلی لیتر آب به طور روزانه، باعث کاهش اندازه چربی بدن و کاهش سایز دور کمر در افراد چاق می گردد. مطالعه دیگری نشان می دهد افزودن سرکه به وعده های غذایی باعث افزایش احساس سیری می گردد و در نتیجه کالری دریافتی شما را کاهش می دهد.
5. کاهش کلسترول
ترکیب عسل و سرکه سیب را بنوشید تا به طور طبیعی سطح کلسترول تان کاهش بیابد و سلامت خون خود را حفظ کنید.
ژورنال تغذیه بریتانیا گزارش داد که اسید استیک به بدن یاری می نماید که اسید های چرب را پردازش کند و فراوری صفرا را افزایش دهد و به این ترتیب اندازه کلسترول را کاهش می دهد.
مطالعه ای در رابطه با اثرات کاهش کلسترول عسل نشان داد که مصرف منظم عسل باعث کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) می گردد.
6. بهبود سلامت قلب
مصرف نوشیدنی سرکه سیب و عسل علاوه بر این که کلسترول را کاهش می دهد، یک راه عالی برای بهبود سلامت کلی قلب و جلوگیری از بروز مسائل مرتبط با قلب است.
تحقیقاتی که در خصوص خواص دارویی عسل اجرا شده است، نشان می دهد که این ماده خوراکی حاوی آنتی اکسیدان های قوی است. آنتی اکسیدان های موجود در عسل می تواند به جلوگیری از بیماری قلبی و عروقی یاری کند. برای مثال، عسل باعث جلوگیری از لخته شدن خون می گردد و کلسترول بد را کاهش می دهد؛ در نتیجه خطر ابتلا به سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش می دهد. سرکه سیب با کاهش کلسترول و بعلاوه کاهش فشار خون بالا به سلامت قلب یاری می نماید.
7. کاهش فشار خون
یکی دیگر از مزایای سرکه و عسل که به طور طبیعی باعث کاهش فشار خون می گردد و این برای قلب هم فایده دارد. در واقع، هم عسل و هم سرکه سیب خواصی دارند که دارای فعالیت ضد فشار خون هستند.
مطالعه ای که در ژاپن صورت گرفت نشان داد که اسید استیک موجود در سرکه نقش مهمی در کاهش فشار خون بالا دارد. ژورنال Oxidative Medicine and Cellular Longevity گزارش داد که مصرف منظم عسل باعث کاهش استرس اکسیداتیو می گردد و می تواند فشار خون بالا را کاهش دهد.
8. کاهش سطح قند خون
سرکه سیب و عسل می تواند به افراد مبتلا به دیابت یاری کند که سطح قند خونشان را بهتر کنترل نمایند. هم عسل و هم سرکه سیب تاثیر مثبتی بر حساسیت به انسولین دارند و دارای مزایای زیادی برای سلامتی هستند.
انجمن دیابت امریکا (ADA) گزارشی را منتشر کرد که نشان می دهد سرکه می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و اثری مشابه با متفورمین یا دارو های آکاربوز مورد استفاده برای کنترل دیابت نوع 2 داشته باشد. ADA بعلاوه گزارش داد که مصرف سرکه در هنگام شب می تواند تاثیر مثبتی روی سطح گلوکز ناشتا داشته باشد.
9. افزایش سطح انرژی
نوشیدن سرکه سیب و عسل در هنگام صبح یا قبل از ورزش، می تواند انرژی شما را افزایش دهد.
ژورنال Science American مطالعه ای از دانشگاه ممفیس را منتشر کرد که نشان می دهد عسل در بهبود سطح انرژی هم به خوبی گلوکز است. آن ها دریافتند که عسل یکی از مؤثرترین شکل های کربوهیدرات است که قبل از ورزش می توانید مصرف کنید.
اگر چه مطالعاتی مبنی بر وجود رابطه مستقیمی بین سرکه سیب و افزایش سطح انرژی وجود ندارد، اما می توانید 1 یا 2 قاشق غذاخوری از آن را با یک قاشق چایخوری عسل به یک لیوان آب اضافه کنید تا مزایایی که برای سلامتی دارد به دست بیاورید و به طور طبیعی به پاکسازی کبد یاری کنید.
10. درمان گلو درد
خواص ضدعفونی نماینده سرکه سیب و عسل می تواند به کشتن عفونت هایی که باعث گلودرد می شوند، یاری کند. بعلاوه خواص ضد میکروبی و تسکین دهنده عسل به طور طبیعی باعث کاهش درد گلو و از بین رفتن میکروب های گلو می گردد. سرکه سیب هم از قدیم درمان موثری برای گلو درد بوده است.
11. درمان سرفه
عسل همیشه به اسم یک درمان طبیعی برای سرفه توصیه شده است. تحقیقات پزشکی بعلاوه از اثربخشی آن به اسم یک عامل بهبود دهنده پشتیبانی نموده اند. ژورنال Family Practice گزارش داد که یک قاشق غذاخوری عسل به اندازه شربت سرفه موثر است. با این تفاوت که مصرف عسل عوارض جانبی ندارد.
سرکه سیب هم برای کاهش سرفه کاربرد دارد. مخلوط عسل و سرکه از سوی سقراط برای درمان سرفه مداوم تجویز شده است.
12. بهبود سلامت پوست
خواص ضد باکتری ترکیب عسل و سرکه سیب سبب شده که دارویی فوق العاده برای پوست است. هم عسل و هم سرکه سیب برای درمان اگزما، پسوریازیس، آکنه روزاسا، آکنه و دیگر بیماری های التهابی پوست استفاده می گردد.
سرکه سیب مانع از عفونت پوست آسیب دیده در اثر میکروب می گردد و به تعادل سطح pH در پوست یاری می نماید.
عسل هم یک شفادهنده طبیعی برای پوست است و بعلاوه پوست شما را نرم و آبرسانی می نماید.
13. درمان جوش و آکنه
عسل و سرکه سیب با هم، داروی مؤثری را برای خلاص شدن از شر آکنه می سازند. مطالعات زیادی نشان می دهند که سرکه سیب یک عامل ضد میکروبی موثر است. شما می توانید سرکه سیب را برای پاک کردن کثیفی و چربی های اضافی از منافذ پوست تان بهره ببرید. عسل بعلاوه به ترمیم پوست آسیب دیده یاری می نماید و میکروب هایی را که می توانند منافذ را آلوده و ملتهب نمایند، از بین ببرد.
14. کاهش التهاب بدن
مخلوط عسل و سرکه سیب یاری می نماید تا سطح pH قلیایی مناسب حفظ گردد و به این ترتیب از بروز التهاب در بدن جلوگیری می نمایند. کارشناسان مانند دکتر اتو واربورگ، برنده جایزه نوبل، ادعا می نمایند که فرآیند های التهابی با سطح اسیدی بالا در بدن مرتبط هستند و ما زمانی که بدن مان بیش از حد اسیدی (pH کمتر از 7) می گردد، بیمار می شویم.
سرکه به طور طبیعی اسیدی است اما پس از مصرف قلیایی می گردد. عسل هم دارای pH پایین است اما پس از آن که وارد بدن گردد، قلیایی می گردد.
این دو ماده یک داروی عالی برای از بین بردن اسیدیته بیش از حد (ناشی از سبک زندگی استرس زا و غذا ها و نوشیدنی های ناسالم) با pH مناسب هستند. بدن ما به برترین شکل عمل می نماید و در برترین حالت است زمانی که pH آن حدود 7.4 است، یعنی کمی قلیایی است.
15. برطرف بوی بد دهان
خواص ضد میکروب سرکه سیب و عسل در کنار هم می تواند به از بین بردن بوی بد دهان یاری کند. بوی بد ممکن است در اثر باکتری های روی دندان ها ایجاد گردد یا ناشی از زخم معده باشد.
نوشیدن عسل و سرکه سیب در هنگام صبح و با معده خالی می تواند به حذف باکتری از دهان یاری کند. فعالیت های ضد باکتری این دو ماده هم می تواند به درمان زخم معده یاری کند. ژورنال Royal Society of Medicine گفت که عسل مانوکا گونه باکتری هلیکوباکتر پیلوری را از بین می برد. این گونه از باکتری عامل اصلی زخم معده است.
16. بهبود سلامت مو ها
یکی دیگر از مزایایی که ترکیب عسل و سرکه سیب برای سلامتی دارد این است که به طور طبیعی مو های شما را سالم و براق نگه می دارد.
خواص اسیدی سرکه سیب به متعادل کردن سطح pH پوست کف سرتان یاری می نماید. اگر در پوست سرتان شوره و خارش دارید pH آن افزایش یافته است. خواص ضدعفونی نماینده سرکه سیب عفونت های قارچی و باکتریایی را که اغلب سبب پوسته پوسته شدن کف سر می شوند، از بین می برد.
ژورنال اروپایی تحقیقات پزشکی هم مطالعاتی را انجام داد که نشان می دهند عسل می تواند به مبارزه با عفونت های قارچی پوست سر یاری کند. استفاده از عسل سبب کم شدن خارش، پوسته پوسته شدن و ریزش مو شد.
17. پیشگیری از برخی سرطان ها
برخی از مطالعات اولیه نشان داده اند که سرکه می تواند رشد برخی از سلول های سرطانی را مهار کند. یک مطالعه که در چین انجام شد، نشان داد که یک رژیم غذایی حاوی لوبیا، سبزیجات و سرکه به کاهش خطر ابتلا به سرطان مری یاری می نماید.
در آزمایشات بالینی ثابت شده است که عسل مانوکا یک اثر ضد سرطانی دارد. یک تحقیق آزمایشگاهی نشان داد که عسل به مهار رشد سلول های سرطانی یاری می نماید و اثربخشی درمان های متعارف سرطان را افزایش می دهد.
البته سرکه سیب و عسل در کنار هم یک ترکیب شگفت انگیز را برای سرطان می سازند با این حال، تحقیقات کنونی در خصوص مزایایی که این دو ماده برای سلامتی دارند، نتایج امیدوارنماینده ای را نشان می دهند.
چگونه می توان نوشیدنی سرکه سیب و عسل را آماده کرد؟
برای به دست آوردن مزایایی که نوشیدن سرکه سیب و عسل برای سلامتی دارد، مهم است که عسل و سرکه ای را بهره ببرید که فرآوری نشده و هنوز هم در حالت خام خود باشند.
سرکه سیب باید خام و فرآوری نشده باشد و هنوز هم دارای مادر باشد. مادر سرکه، تکه های لزجی است که باید در داخل مایع شناور باشد و بسیاری از مزایایی که سرکه سیب برای سلامت دارد، حفظ می نماید.
عسل وقتی که به صورت ارگانیک آماده شده باشد و فرآوری نشده است، برترین خواص را برای سلامتی دارد. برای آماده کردن نوشیدنی سرکه سیب و عسل، لطفا مراحل زیر را دنبال کنید:
- یک قاشق چایخوری عسل خام را با 1 قاشق چایخوری سرکه سیب مخلوط کنید (شما می توانید تا 1 قاشق غذا خوری سرکه سیب بهره ببرید).
- نوشیدنی سرکه سیب و عسل را 1 تا 3 بار در روز بنوشید تا اوضاع سلامتی شما بهبود بیابد.
با گذشت زمان، به طعم سرکه عادت می کنید، بنابراین فقط چند بار اول باید آن را تحمل کنید. می توانید عسل بیش تری به آن اضافه کنید تا طعم تند سرکه را کاهش دهید.
چه زمانی باید نوشیدنی سرکه سیب و عسل را بنوشید؟
برای رسیدن به برترین نتیجه، نوشیدنی را هنگام صبح با معده خالی حدود 20 تا 30 دقیقه قبل از غذا بخورید. این نوشیدنی یاری می نماید تا معده شما ویتامین ها، مواد مغذی و مواد معدنی سرکه سیب و خواص عسل را جذب کند.
برخی از افراد توصیه می نمایند که مخلوط سرکه سیب و عسل را تا 3 بار در روز بنوشید. با این حال، شما باید امتحان کنید و ببینید چه اندازه برای شما مناسب است و چه اندازه از آن را می توانید تحمل کنید.
اثرات جانبی نوشیدن بیش از اندازه سرکه سیب و عسل
مصرف نوشیدنی سرکه سیب و عسل به طور کلی خطری برای بدن ندارند. با این حال، همان طور که در خصوص تمام درمان های طبیعی و سنتی صدق می نماید، چند اقدام احتیاطی وجود دارد که باید انجام دهید.
- مصرف بیش از حد سرکه سیب می تواند باعث کاهش سطح پتاسیم گردد و در نهایت به پوکی استخوان منجر گردد. با این حال، این پیامد در خصوص زنی گزارش شده بود که حدود 240 میلی لیتر سرکه سیب در روز به مدت چند سال خورده بود. مقادیری که در این مقاله توصیه می گردد (روزانه 1 تا 3 قاشق غذاخوری به صورت رقیق شده در آب) برای مصرف کلی بدون خطر است.
- غذا های اسیدی می توانند مینای دندان را ضعیف نمایند. برای جلوگیری از این اتفاق، بعد از نوشیدن یک لیوان سرکه سیب رقیق شده دهان خود را با یک لیوان آب شستشو دهید یا می توانید نوشیدنی را با نی بنوشید.
- سرکه سیب می تواند با سایر دارو ها مانند دارو های دیورتیک (ادرارآور)، ملین و دارو های قلب و دیابت اختلال ایجاد کند. اگر به طور منظم دارو مصرف می کنید، قبل از آغاز مصرف سرکه سیب و عسل به طور منظم با پزشک خود مشورت کنید.
با توجه به کلینیک مایو (Mayo)، برخی از افراد با مصرف عسل عوارض جانبی زیر را دارند:
- افراد مبتلا به آلرژی مرتبط با زنبور عسل (مانند گزش) ممکن است از کهیر، دشواری در تنفس، تورم پوست و خس خس رنج ببرند.
- مصرف بیش از حد عسل می تواند سبب غیر طبیعی شدن ریتم قلب و اسهال گردد، یا سوزش در پوست ایجاد کند.
- برخی از انواع عسل ممکن است فشار خون را کاهش دهند. اگر داروی فشار خون مصرف می کنید، باید به طور مرتب فشار خون خود را کنترل کنید.
- به نوزادان زیر یک ساله هرگز نباید عسل بدهید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان