درد آپاندیس چگونه است؟

به گزارش بازیکده، درد آپاندیس التهابی در نزدیکی قسمت های پایینی شکم است که با بروز علائم نشان دهنده شرایط حاد بیمار است، احتیاج است تا حتما به پزشک مراجعه کند.

درد آپاندیس چگونه است؟

اگر التهابی در نزدیکی قسمت های پایینی شکم خود احساس می کنید ممکن است آپاندیسیت (ورم آپاندیس) باشد. این حالت معمولا در افرادی بین سنین 30- 10 سال و بچه های زیر 10 سال و زنان بالای 50 سال رخ می دهد. اگردچار درد آپاندیس شده اید، احتمالا احتیاج به جراحی برای برداشتن آپاندیس (کیسه کوچکی در انتهای روده کوچکتان دارید). این شرایط یک فوریت پزشکی است بنابراین مهم است که بدانیم چگونه علائم درد آپاندیس را تشخیص دهیم.

علائم درد آپاندیس

در صورتی که چندین نشانه از علائم زیر را داشتید فورا به یک مرکز اورژانس بروید.

  • تب بالای 38 درجه
  • درد پشت
  • کاهش اشتها
  • حالت تهوع و استفراغ
  • اسهال و یا یبوست
  • ادرار دردناک
  • درد در مقعد، پشت و یا شکم

به دنبال علائم رایج آپاندیس باشید

رایج ترین نشانه دردهای کند و آرام نزدیک ناف است که به تدریج به طرف سمت راست و پایین شکم کشیده می گردد. اگر با چک کردن خود متوجه نمونه هایی از آنها شدید زمان آن است که با پزشک صحبت کنید و یا به بیمارستان بروید. تاخیر در فرآیند رسیدگی و درمان احتمال پاره شدن آپاندیس را افزایش داده که برایتان خطرناک است. شما معمولا متوجه علائمی به مدت 18 - 12 ساعت می شوید، اما ممکن است حدود یک هفته نیز طول بکشد و با گذشت زمان شدید تر شوند.

علائم درد آپاندیس شامل موارد زیر هستند:

  • کاهش اشتها
  • مسائل معده مانند حالت تهوع، اسهال، یبوست به ویژه اگر همراه استفراغ های مکرر باشند.
  • اگر دمای بدن تان بالای 38 درجه سانتی گراد است و علائم دیگری دارید نیز فورا به بیمارستان بروید.
  • احساس لرز و سرما
  • درد پشت
  • ناتوانی در دفع گاز معده
  • ادرار دردناک
  • استفراغ قبل از آغاز درد های شکمی
  • درد تیز و شدید و یا کند و آرام در مقعد، پشت، بالا و یا زیر شکم خود.

تفاوت علائم درد آپاندیس با ورم معده و روده ویروسی این است که درد در آپاندیسیت عمومی بوده و تنها در معده و روده نمی باشد.

به دردهای شکمی توجه داشته باشید

در بیشتر بزرگسالان، آپاندیس در طرف راست شکم و پایین آن بین ناف و استخوان باسن واقع شده است. توجه داشته باشید که این محل در خصوص زنان باردار ممکن است متفاوت باشد. این درد تند و تیز از قسمت ناف 24 - 12 ساعت پس از بروز علائم، به سمت آپاندیس حرکت می نماید. دردی فزاینده و تصاعدی که هر لحظه قوی تر شده و احتیاج به مراجعه به اورژانس دارد.

روی شکمتان را فشار دهید

اگر حتی لمس کردن شکمتان برایتان دردناک است به ویژه قسمت پایین شکم، حتما به فوریت های پزشکی بروید. ممکن است زمانی که قسمت های پایین شکم را فشار می دهید احساس درد کنید.

به دنبال دردهای ارتجاعی و برگشت پذیر باشید. اگر قسمت پایین سمت راست شکمتان را با دست فشار داده و سپس سریعا دستتان را بردارید و درد شدیدتری احساس کنید ممکن است آپاندیسیت بوده و احتیاج به فوریت پزشکی دارید.

به هر سفتی و توده در شکمتان توجه داشته باشید

وقتی که شکمتان را فشار می دهید آیا انگشتانتان کمی در شکم فرو می رود؟ و یا احساس سفتی غیر معمول دارید؟ اگر مورد دوم است احتمالا نفخ تان به درد آپاندیس تبدیل شده و از نشانه های آن است.

اگر دردهای شکمی دارید اما حالت تهوع و کاهش اشتها ندارید، ممکن است آپاندیسیت نباشد. دلایل زیادی برای دردهای شکمی وجود دارد که احتیاجی به فوریت های پزشکی ندارد. اگر تردید و شبهه دارید در صورتی که دردی بیش از سه روز طول کشید می توانید به پزشک مراجعه کنید.

سعی کنید صاف ایستاده و راه بروید

اگر نتوانستید این کار را بدون دردهای شدید انجام دهید، احتمالا درد آپاندیس دارید. اگر بتوانید با دراز کشیدن به یک سمت و یا خوابیدن به حالت نوزادی درد را تسکین دهید، نشان دهنده آپاندیسیت است و می بایستی سریعا به پزشک مراجعه کنید. توجه کنید که آیا دردهایتان در هنگام سرفه و یا تکان های ناگهانی بدتر می گردد یا نه.

متوجه علائم متفاوت در زنان باردار و بچه ها باشید

در زنان باردار درد آپاندیس ممکن است در جای متفاوتی باشد چرا که در بارداری آپاندیس بالاتر می رود. در بچه های دو ساله و یا کوچکتر دردهای شکمی معمولا در قسمت های پایین تر و همراه با استفراغ و ورم شکم است. بچه ها نوپا که به آپاندیسیت دچار می شوند گاهی اوقات سختی در بلع دارند و ممکن است حتی از خوردن خوراکی های مورد نظرشان اجتناب نمایند.

در بچه های بزرگتر درد از ناحیه ناف آغاز شده به سمت پا و پایین شکم می رود و در صورتی که کودک دراز بکشد دردش بهتر نمی گردد اما اگر کودک حرکت کند ممکن است بدتر نیز بگردد. در بچه ها اگر آپاندیس بترکد ممکن است متوجه تب بالایی شوید.

منبع: setare.com
انتشار: 4 بهمن 1399 بروزرسانی: 4 بهمن 1399 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 1326

به "درد آپاندیس چگونه است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درد آپاندیس چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید