طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی؛ یک چاشنی متفاوت و خوشمزه

به گزارش بازیکده، سرکه یکی از چاشنی ها و طعم دهنده های بسیار قدیمی است که به انواع مختلفی مثل سرکه سیب یا سرکه انگور درست می گردد و در تهیه انواع سس ها و نیز شور و ترشی مورد استفاده قرار می گیرد. سرکه ازگیل ژاپنی یکی از متفاوت ترین انواع سرکه است که می توانید به سادگی در خانه تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. پس در این مطلب طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی را به همراه رموز و نکات آن به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی؛ یک چاشنی متفاوت و خوشمزه

مواد لازم برای طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی

  • ازگیل ژاپنی تازه 1 کیلوگرم
  • عسل 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • آب 2 میلی لیتر

مراحل طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی

مرحله اول: جدا کردن هسته ازگیل ها

در اولین مرحله از مراحل طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی، باید ازگیل ها را آماده کنید.

برای این کار، ابتدا ازگیل ها را بشورید. همواره برای درست کردن سرکه ازگیل بهتر است از ازگیل های رسیده و حتی بیش از حد رسیده استفاده نموده و از مصرف میوه های کال و نرسیده خودداری کنید. زیرا هرچه میوه های رسیده تری را انتخاب کنید، فرآیند تخمیر سرکه شما با موفقیت و سرعت بیشتری طی می گردد.

حالا باید هسته ها را از میوه ها جدا کنید. ازگیل ژاپنی بسته به نوع آن، از یک عدد هسته واحد تا چند هسته کوچک را شامل می گردد که باید آن ها را از گوشت میوه جدا کنید. هرچند عده ای از ژاپنی ها این سرکه را به همراه هسته درست می نمایند، زیرا معتقد هستند که در این صورت، سرکه آن ها خواص بیشتری خواهد داشت.

مرحله دوم: له کردن ازگیل ها

بعد از اینکه هسته های ازگیل ها را از گوشت میوه ها جدا کردید، بهتر است ازگیل ها را کمی بکوبید.

البته توجه داشته باشید که احتیاجی نیست که میوه ها را به صورت کامل له و پوره کنید. فقط می توانید با کمی فشار دست یا یک جسم سنگین مثل گوشت کوب، میوه ها را کمی فشار بدهید تا بافت منسجم خود را از دست بدهند و فرآیند تخمیر سریع تری را طی نمایند.

مرحله سوم: اضافه کردن عسل

در این مرحله، برای اینکه سرکه شما طعم بهتری بگیرد، کمی عسل به آن اضافه کنید. البته از آنجایی که ازگیل رسیده شیرینی مناسبی دارد، احتیاج به اضافه کردن عسل زیادی ندارید.

نکته: به جای عسل می توانید از شکر سفید هم بهره ببرید.

مرحله چهارم: ریختن مواد در شیشه

بعد از ترکیب کردن ازگیل ها با عسل یا شکر، نوبت به ریختن مواد در ظرف مورد نظر می رسد.

برای این کار، بهتر است از یک ظرف شیشه ای با میزان مناسب بهره ببرید. بعلاوه ظرف شما باید کاملا تمیز و خشک باشد تا سرکه کپک نزند.

مواد را در ظرف ریخته و آب را هم به آن اضافه کنید.

حالا باید روی شیشه را با پارچه یا حصیر بپوشانید. بهتر است در شیشه را به صورت کامل نبندید تا هوا در سرکه شما امکان رفت و آمد داشته باشد.

حالا سرکه را در یک جای تاریک و کمی خنک (دمای اتاق) قرار بدهید و به مدت 2 تا 3 هفته به آن موقع بدهید تا فرآیند تخمیر خود را طی کند. البته در روزهای اول می توانید هر چند روز یک بار، شیشه را تکان بدهید تا میوه هایی که روی سطح آب آمده اند، از جا تکان بخورند و آب در میان آن ها گردش پیدا کند.

مرحله پنجم: صاف کردن سرکه

بعد از گذشت دو هفته، زمان صاف کردن سرکه ازگیل فرا می رسد.

در این مرحله وقتی به سرکه خود سر می زنید، کم کم می توانید بوی تندی سرکه را از آن حس کنید. حالا باید مواد را از یک صافی یا توری بگذرانید تا گوشت ازگیل از آب آن جدا گردد.

سرکه صاف شده را مجددا به شیشه برگردانید و به آن حدود 2 تا 4 هفته دیگر زمان بدهید تا کاملا صاف و سرکه ای گردد.

حالا سرکه شما آماده است و می توانید از آن در تهیه انواع سس ها و سالادها و غذاهای ژاپنی مختلف بهره ببرید.

ازگیل ژاپنی چیست؟

ازگیل ژاپنی که به آن لوکات (Loquat)، بیوا (Biwa) یا گلابی ژاپنی هم می گویند، میوه ای گرمسیری و نیمه گرمسیری است که منشأ آن آسیای شرقی، به ویژه جنوب چین و ژاپن محسوب می گردد، اما در استان های شمالی ایران و به ویژه گیلان هم رشد می نماید.

این میوه به شکل بیضی یا گرد و کمی کوچک تر از زردآلو است. پوست آن نازک و به رنگ زرد تا نارنجی است. گوشت این میوه آب دار، شیرین یا کمی ترش و معطر است و طعم آن ترکیبی از زردآلو، سیب و مرکبات محسوب می گردد. بعلاوه درون هر میوه، معمولا یک تا چند هسته بزرگ قهوه ای رنگ وجود دارد.

خواص ازگیل ژاپنی

ازگیل ژاپنی یک میوه کم کالری اما به شدت مفید است. ازگیل ژاپنی سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی است که از آسیب سلولی جلوگیری می نماید و ممکن است در برابر بیماری ها محافظت ایجاد کند. کاروتنوئیدها بعلاوه پیش ساز ویتامین آ هستند که برای بینایی سالم، عملکرد سیستم ایمنی و رشد سلولی لازم است.

علاوه بر این، میوه ازگیل ژاپنی دارای فولات و ویتامین ب6 است که برای فراوری انرژی و تشکیل سلول های خونی مهم هستند. این میوه دارای منیزیم و پتاسیم است که برای عملکرد اعصاب و ماهیچه ها ضروری هستند و بعلاوه منگنز دارد که از سلامت استخوان و متابولیسم حمایت می نماید.

لوکوآت یا ازگیل ژاپنی حاوی مقادیر کمی ویتامین سی، تیامین (ویتامین ب1)، ریبوفلاوین (ویتامین ب2)، مس، آهن، کلسیم و فسفر نیز هست.

نکات تکمیلی طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی

در این مطلب با طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی با روشی ساده و بسیار آسان آشنا شدیم. متوجه شدیم که سرکه ازگیل هم مثل انواع دیگر سرکه ها، با همان مراحل ساده تهیه می گردد و بعد از گذشت 4 تا 6 هفته قابل استفاده است. در ادامه، نکات تکمیلی طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی را آنالیز می کنیم.

انتخاب ظرف مناسب: بهتر است برای ریختن سرکه، از یک ظرف شیشه ای با درپوش گشاد یا بدون درپوش بهره ببرید. این کار به ورود هوا به داخل ظرف (که برای فرآیند تخمیر لازم است) یاری می نماید. بعلاوه مطمئن شوید که ظرف شما به خوبی تمیز و خشک باشد تا از ایجاد کپک جلوگیری گردد.

دقت در نسبت میوه ها به آب: برای تهیه سرکه ازگیل ژاپنی، معمولاً میزان آب باید حدود دو برابر میوه ها باشد، یا دو برابر ظرف را در بر بگیرد. این کار به تخمیر یاری می نماید و از غلیظ شدن بیش از حد سرکه جلوگیری می نماید.

انتخاب جای مناسب برای تخمیر: بهتر است سرکه ازگیل را در دمای اتاق و در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید. دمای بین 18 تا 22 درجه سانتی گراد برای تخمیر مناسب است. نور مستقیم خورشید می تواند بر روی طعم سرکه تأثیر منفی بگذارد.

افزودن مواد اضافی برای تسریع فرآیند تخمیر: اگر می خواهید فرآیند تخمیر سرکه خود را سریع تر کنید، می توانید به آن میزان کمی سرکه طبیعی یا سرکه سیب اضافه کنید. این کار به علت داشتن باکتری های مفید می تواند فرآیند تخمیر را تسریع کند.

استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک: برای رسیدن به برترین نتیجه، همواره از ازگیل های ارگانیک و طبیعی بهره ببرید. از میوه های حاوی سموم کشاورزی یا مواد شیمیایی پرهیز کنید، زیرا این مواد می توانند فرآیند تخمیر را مختل نمایند و طعم سرکه را تحت تأثیر قرار بدهند.

حفظ کیفیت سرکه: پس از آماده شدن سرکه، آن را در یک ظرف شیشه ای دربسته و در مکانی تاریک نگهداری کنید. به این صورت می توانید از طعم و خواص سرکه برای مدت طولانی تری بهره ببرید.

اگر شما هم تجربه ای در تهیه سرکه ازگیل ژاپنی دارید یا سوالی براتون پیش اومده، حتما در بخش نظرات بنویسید تا با هم گفت وگو کنیم!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 11 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1404 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 2369

به "طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی؛ یک چاشنی متفاوت و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سرکه ازگیل ژاپنی؛ یک چاشنی متفاوت و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید