طرز تهیه خارک پخته به روش محلی طرز تهیه خارک پخته

به گزارش بازیکده، منطقه ها مختلف ایران هرکدام شیرینی ها و دسرهای خاص و خوشمزه خود را دارند که ممکن است برای بسیاری از ما ناشناخته باشند. یکی از این دسر های بسیار خوشمزه و البته مقوی که مقدار قند و کالری آن نیز بسیار کم است، خارک پخته نام دارد.

طرز تهیه خارک پخته به روش محلی طرز تهیه خارک پخته
خارک تازه بسیار ترد و شیرین است.

این دسر به منطقه ها جنوبی ایران اختصاص داشته و شما نیز اگر یک بار این خوراکی خوشمزه را امتحان کنید مطمئناً هوادار آن خواهید شد. در ادامه طرز تهیه خارک پخته را به شما آموزش خواهیم داد. با ما باشید!

طرز تهیه خارک پخته

پیش از آنکه طرز تهیه خارک پخته را آنالیز کنیم بیایید نگاهی به چیستی خارک و خواص بی نظیر آن داشته باشیم. پس از آن می توانیم راه های مختلف تهیه خارک پخته را یاد بگیریم. خبر خوب آنکه در این مقاله می توانید آموزش تهیه حلوای خارک را نیز مشاهده کنید؛ این حلوا از سوغات های جهرم و به طور کلی استان فارس بوده و طعمی بی نظیر دارد.

خرما خارک چیست؟

آنچه اول از هرچیز باید بدانید آن است که خارک یک گونه خاص از خرما نیست؛ بلکه یک مرحله خاص از رشد میوه خرما است. میوه خرما در طی سه مرحله رشد می نماید و به اصطلاح می رسد. به مرحله اول آن کیمری گفته می گردد، در مرحله دوم خلال یا خارک نام می گیرد و در مرحله سوم به طور کامل می رسد که اصطلاحا به آن رطب گفته می گردد. همان طور که می بینید انواع گونه های خرما در یک مرحله از رشد خود خارک نام می گیرند.

خرمای خارک در حقیقت یک خرمای نارس است و رنگ آن معمولا زرد مایل به نارنجی بوده و بافتی کاملا ترد دارد؛ برخلاف خرمای رسیده که بافت آن نرم است. خرمای خارک بسیار شیرین بوده و گاهی اوقات ممکن است اندکی طعم گس بدهد. در هر صورت مزه آن بسیار جالب و خوشمزه است و از آنجایی که کالری و قند کمتری به نسبت رطب دارد می توان آن را به طور منظم و به سادگی مصرف کرد. نکته دیگر آنکه خارک خشک است و برخلاف رطب شیره ندارد. به همین دلیل نگهداری از آن ساده تر خواهد بود.

خواص خارک پخته

خواص خارک پخته بر اساس میزان پختن و جوشیدن در آب و بعلاوه بر اساس چاشنی ها و دیگر مواد به کار رفته در پخت آن متغیر است. اما می توان خواصی کلی برای خارک و خارک پخته برشمرد. یکی از مهم ترین خواص خارک به فیبر بالای موجود درون آن ارتباط دارد. این میزان از فیبر یاری زیادی به دستگاه گوارشی شما خواهد کرد و جذب و دفع مواد خوراکی را برایتان آسان خواهد کرد. معمولا خارک میزان فیبر بیشتری به نسبت رطب دارد و بهتر است هر دوی این ها در کنار یکدیگر مصرف گردد.

برای تهیه خارک پخته بهتر است خارک دارای ساقه بخرید.

اما خارک پخته خواص دیگری نیز دارد: برای مثال در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می نماید و ویتامین های ضروری برای کارکرد صحیح این سیستم را به شما می رساند. از سویی خارک پخته برای خون نیز مفید بوده و نقشی مهم در فراوری گلبول های قرمز خون شما خواهد داشت. گفته می گردد خارک در باروری نیز تاثیر دارد و برای باروری زنان و مردان مفید است.

طرز تهیه خارک پخته

خارک پخته در منطقه ها مختلف ایران به شکل های گوناگونی پخت می گردد. ما در ادامه دو شیوه اصلی تهیه خارک پخته را به شما آموزش خواهیم داد.

میزان کالری در هر 100 گرم178 کیلوکالری
زمان آماده سازی10 دقیقه
زمان لازم برای پختیک تا دو ساعت
تعداد نفراتبه دلخواه

روش اول تهیه خارک پخته

مواد لازم:

آب به میزان دو سوم یک قابلمه
خرمای خارک همراه با شاخه به میزان لازم
زردچوبه نوک قاشق چای خوری

طرز تهیه خارک پخته:

1. آب را در قابلمه ریخته و اجازه بدهید که جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب کمی زردچوبه داخل آن بریزید. زردچوبه را به میزان ای بریزید که صرفا رنگ آب داخل قابلمه کمی تیره گردد و به هیچ عنوان آن را زیاد نریزید.

2. خارک را به همراه شاخه و ساقه های آن داخل آب بگذارید؛ به گونه ای که قسمتی از شاخه و ساقه ها بیرون آب باقی بماند.

3. در این روش خارک ها نباید بیش از حد به بپزند و به مرحله له شدگی برسند. به همین دلیل ضروری است پخت آن ها را تحت نظر داشته باشید و زمانی که بافت خارک ها نرم شد کل شاخه را از آب خارج کنید.

4. هنگامی که شاخه را از آب خارج کردید آن را بر روی یک بند آویزان کنید و اجازه دهید تا مدتی در معرض نور خورشید باقی بماند تا بافت آن به خوبی خشک گردد.

5. این نوع از خارک پخته را می توان به عنوان خشکبار و داخل آجیل استفاده کرد. بعلاوه می توان آن را به عنوان شیرین نماینده چای مصرف نمود. اگر می خواهید خارک پخته شما بافت نر م تری داشته باشد، روش دوم و بعلاوه طرز تهیه حلوای خارک را مطالعه کنید.

روش دوم تهیه خارک پخته

مواد لازم:

آب به میزان نصف یک قابلمه
خرمای خارک دانه شده به میزان لازم
شکر در حد شیرین شدن آب در حال جوش

طرز تهیه خارک پخته:

1. این روش پخت در استان بوشهر رواج داشته و با روش قبلی تفاوت های چشمگیری دارد. در این روش شما می توانید خرمای خارک را همان ابتدا از شاخه و ساقه های خود جدا کنید؛ بعلاوه می توانید پس از اتمام پخت این کار را انجام دهید. اینکه این کار را در کدام مرحله انجام دهید تفاوت اندکی در مزه آن ایجاد می نماید. به شما پیشنهاد می دهیم هر دو راه را امتحان نموده و ذائقه خود را پیدا کنید.

2. خارک شکر و آب را داخل قابلمه ریخته و هم بزنید تا شکر آن به خوبی حل گردد. سپس اجازه دهید آب بر روی حرارت ملایم جوش بیاید و خارک ها آغاز به پختن نمایند.

3. صبر کنید تا خارک ها تا مرحله دلخواه شما بپزند. در صورت احتیاج می توانید اجازه دهید که آن ها له شوند. مواظب باشید که آب قابلمه تمام نگردد و در صورت احتیاج کمی آب و شکر به قابلمه اضافه کنید.

4. پس از اتمام پخت، خرما را آبکش نموده و هسته های آن را خارج کنید. سپس آن ها را بر روی یک حصیر پهن کنید و اجازه دهید در معرض آفتاب و یا در سایه خشک شوند. اگر خارک های شما له نشده باشد می توانید آن ها را خارک بندی نموده و خارک های بندشده را به دیوار آویزان کنید.

طرز تهیه حلوای خارک

مواد لازم:

خارک نیم کیلوگرم
رطب 150 گرم
زعفران ساییده نوک قاشق چای خوری
پودر هل نصف قاشق مرباخوری
آرد برنج 150 گرم
روغن 100 گرم

طرز تهیه حلوای خارک:

1. به مدت چند ساعت یک پارچه نم دار بر روی خارک بیندازید تا بافت آن مرطوب گردد. سپس خارک را داخل چرخ گوشت بریزید و آن را چرخ کنید. برای این کار ضروری است کمی چرخ گوشت را چرب کنید.

2. آرد برنج را در روغن تفت دهید. توجه کنید که آرد به سرعت می سوزد؛ بنابراین ضروری است آن را سریع هم بزنید و بر روی حرارت ملایم این کار را انجام دهید. سپس خارک را اضافه کنید.

3. تفت دادن خارک به خاطر سفت بودن بافت آن کاری زمان بر است؛ بنابراین ممکن است تا نیم ساعت طول بکشد.

حلوای خارک یکی از مهم ترین سوغات های شهر جهرم است.

4. رطبی که کمی شیره دارد را انتخاب نموده و پوست و هسته آن را بگیرید؛ به ماهیتابه اضافه کنید و آن را خوب تفت دهید. سپس با پشت قاشق و رطب را له کنید تا حلوای شما یکدست گردد. به مدت نیم ساعت آن را تفت داده، سپس هل و زعفران را اضافه کنید و پس از 5 دقیقه حلوای شما آماده است. اگر شیرینی های ایرانی برای شما مجذوب کننده است به شما پیشنهاد می کنیم نگاهی به طرز تهیه رشته برشته و رشته خشکار نیز داشته باشید.

خارک پخته، یک خوراکی ساده و فوق العاده مفید!

از همراهی شما متشکریم. در این مقاله همه چیز را درباره طرز تهیه انواع خارک پخته و حلوای خارک به شما آموزش دادیم. به شما پیشنهاد می کنیم حتما این خوراکی مقوی و خوشمزه را تهیه کنید و از طعم عالی و خواص بی نظیر آن برای بدن بهره بگیرید. شما می توانید با سرویس خرید آنلاین شیرینی این شیرینی و دیگر شیرینی های خوشمزه ایرانی را به صورت آنلاین بخرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 20 بهمن 1403 بروزرسانی: 20 بهمن 1403 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 2349

به "طرز تهیه خارک پخته به روش محلی طرز تهیه خارک پخته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خارک پخته به روش محلی طرز تهیه خارک پخته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید