2 رسپی کوکی تیرامیسو در فر و تابه
به گزارش بازیکده، کوکی تیرامیسو جزو خوشمزه ترین به روش کافی شاپی است که می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید. این کوکی بافت بسیار نرمی دارد و درست کردن اصلا کار سختی نیست. کوکی تیرامیسو را می توانید به عنوان تنقلات عصرانه سالم یا سرو کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه کوکی تیرامیسو خانگی و رازهای خوشمزه و نرم شدن کوکی تیرامیسو را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کوکی تیرامیسو در یک نگاه
برای تهیه کوکی تیرامیسو خانگی با کیفیت کافی شاپ ها، همه مواد اولیه را به مدت نیم ساعت در دمای محیط بگذارید تا با محیط همدما شوند. آرد و بیکینگ پودر را هم الک کنید. در یک کاسه، کره و شکر را با همزن بزنید. سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه نموده و هم بزنید.
قهوه، آب جوش، پنیر ماسکارپونه و عسل را با همزن بزنید و به مخلوط قبل، اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. سپس آرد الک شده، بیکینگ پودر، نمک و پودر کاکائو را طی چند مرحله اضافه کنید و هم بزنید تا یک مایه خمیری به دست بیاید. خمیر کوکی را در یخچال استراحت دهید.
سپس مایه کوکی تیرامیسو را فرم دهید و در فر به مدت 10 تا 12 دقیقه بپزید. در آخر، بعد از پختن و سرد شدن، روی آنها را با مایه پنیر و خامه فرم گرفته، تزیین و سرو کنید.
شما می توانید میزان مواد اولیه، جزییات و مراحل طرز تهیه کوکی تیرامیسو را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کوکی تیرامیسو
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آرد سفید قنادی | 1 و 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر (قهوه ای) | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار + 1 قاشق غذاخوری |
شکر (سفید) | 2 قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
پودر کاکائو | 1 قاشق چای خوری |
عسل (اختیاری) | 1 قاشق چای خوری |
پنیر ماسکارپونه | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
کره (بدون نمک) | 100 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
پودر قهوه (پودر نسکافه یا قهوه ترک) | 1 قاشق چای خوری |
مواد لازم برای لایه پنیری کوکی تیرامیسو
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پنیر خامه ای یا ماسکارپونه | 50 گرم |
خامه صبحانه | 50 گرم |
پودر کاکائو یا پودر قهوه | به میزان دلخواه |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 تا 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کوکی تیرامیسو: 10 تا 12 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوکی تیرامیسو با شکر سفید و قهوه ای
کوکی تیرامیسو یکی از انواع کوکی های نرم و خوش طعم است که در مدت زمان محدودی پخته می گردد. برای آموزش مراحل طرز تهیه کوکی تیرامیسو خانگی، مراحل زیر را به ترتیب آماده کنید.
مرحله اول: مواد اولیه کوکی تیرامیسو را آماده کنید
در ابتدا برای طرز تهیه کوکی تیرامیسو کافی شاپی، همه مواد اولیه کوکی تیرامیسو را از یخچال بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا همدما به محیط شوند. حدود 30 دقیقه مواد را بیرون بگذارید تا کره در دمای محیط نرم گردد. آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و 3 بار الک کنید تا ناخالصی های آن گرفته گردد و بافت نرمی پیدا کند.
در صورت تمایل می توانید آرد و بیکینگ پودر را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: کره و شکر را هم بزنید
برای تهیه خمیر کوکی تیرامیسو، در یک کاسه، شکر (سفید و قهوه ای) را بریزید و کره نرم شده در دمای محیط را به آن اضافه کنید. شکر و کره را با همزن برقی، به مدت 3 تا 4 دقیقه بزنید تا بافت پفکی پیدا کند و رنگ کرمی، بگیرد. سپس تخم مرغ را در کاسه بشکنید و حدود 5 دقیقه با همزن بزنید تا کاملا با هم میکس شوند.
برای خرید شکر، کره حیوانی یا گیاهی، تخم مرغ و وانیل، از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.
مرحله سوم: قهوه را آماده کنید
در ادامه، در یک کاسه دیگر، پودر قهوه یا نسکافه، حدود 2 قاشق غذاخوری آب جوش و پنیر ماسکارپونه (2 قاشق غذاخوری) را بریزید و با همزن بزنید تا کاملا با هم میکس شوند و یک مایه روان و یکدست داشته باشید. این مخلوط را به مایه کره ای کوکی تیرامیسو، اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
قهوه فوری، نسکافه، عسل و پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه ای را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.
مرحله چهارم: مواد خشک کوکی را اضافه کنید
در یک کاسه، آرد الک شده، بیکینگ پودر، پودر کاکائو و نمک را با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. سپس این ترکیب را به تدریج و طی چند مرحله به مایه کوکی تیرامیسو اضافه کنید و هر بار، با لیسک یا به یاری دست، مواد را با هم مخلوط کنید تا یک مایه یکدست و منسجم داشته باشید که کمی چسبندگی داشته باشد.
برای خرید پودر کاکائو و نمک می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله پنجم: مایه کوکی های تیرامیسو را استراحت دهید
در این مرحله از طرز تهیه کوکی تیرامیسو با قهوه یا نسکافه، می توانید به دلخواه، شکلات چیپسی هم در مایه کوکی تیرامیسو بریزید و هم بزنید تا در کل خمیر، پخش گردد. در آخر، روی ظرف را بپوشانید و در یخچال بگذارید تا حداقل نیم ساعت تا حداکثر 2 ساعت استراحت کند و منسجم تر گردد.
مرحله ششم: مایه کوکی های تیرامیسو را فرم دهید
بعد از استراحت کردن خمیر کوکی تیرامیسو، کف یک سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید. سپس مایه کوکی تیرامیسو را از یخچال بیرون بیاورید. به میزان یک قاشق غذاخوری یا یک اسکوپ بستنی، از مایه کوکی تیرامیسو بردارید و بین دست هایتان گلوله نموده و سپس بین کف دست هایتان کمی پهن کنید. کوکی را در سینی بگذارید. همه کوکی ها را به همین شکل، فرم دهید و با کمی فاصله در سینی فر بگذارید.
مرحله هفتم: فر را آماده کنید
همه کوکی ها را که فرم دادید، سینی حاوی خمیر یا مایه کوکی تیرامیسو را در یخچال بگذارید تا دوباره به مدت 15 دقیقه سرد شوند. در این فاصله، فر را روشن و روی دمای 170 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا به مدت 15 دقیقه گرم گردد.
فر که گرم شد، سینی را در طبقه وسط فر بگذارید و حدود 10 تا 12 دقیقه صبر کنید تا کوکی ها بپزند. سپس کوکی های تیرامیسو را از فر بیرون بیاورید تا از دما بیفتند.
مرحله هشتم: لایه کرمی روی تیرامیسو را درست کنید
در مدت زمانی که کوکی ها سرد می شوند، در یک کاسه، پنیر ماسکارپونه (50 گرم) و خامه صبحانه را بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. این ترکیب را در قیف آشپزی بریزید.
کوکی ها که سرد شدند، آنها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید. از مایه خامه و پنیر روی کوکی های تیرامیسو بریزید و فرم دهید. در آخر، پودر کاکائو یا پودر قهوه را روی لایه خامه ای، الک کنید. کوکی های تیرامیسو را در ظرف سرو بچینید و با چای یا قهوه، میل کنید.
خامه صبحانه و انواع چای را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
روش تهیه کوکی تیرامیسو در تابه
کوکی تیرامیسو را به جای فر، می توانید در ماهیتابه هم بپزید. در این روش، کافی است مایه کوکی تیرامیسو را مانند روش بالا درست نموده و استراحت دهید. سپس روی یک کاغذ روغنی، کوکی ها را به صورت گرد، فرم دهید و بگذارید.
یک تابه عمیق را روی حرارت بگذارید و درب آن را ببندید. زیر تابه را روشن کنید تا 20 دقیقه تابه روی حرارت بماند و داخل آن گرم گردد. سپس کاغذ روغنی را در تابه بگذارید و شعله زیر تابه را خیلی کم کنید یا شعله پخش کن بگذارید.
حدود 10 دقیقه صبر کنید. وقتی زیر کوکی ها کمی تغییر رنگ داد، شعله را خاموش کنید. درب تابه را بردارید تا کوکی ها سرد شوند. در آخر، آنها را از کاغذ روغنی جدا نموده و روی آنها را با مایه پنیر و خامه، تزیین و سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوکی تیرامیسو
- اگر در زمان اضافه کردن کره و تخم مرغ به مایه یا خمیر کوکی تیرامیسو، این مواد سرد باشند، خمیر بریده بریده و ترک دار می شوند.
- در طرز تهیه کوکی تیرامیسو خانگی، می توانید از نسکافه یا قهوه فوری بهره ببرید.
- برای نرم شدن بافت کوکی تیرامیسو، از ترکیب شکر قهوه ای و شکر سفید بهره ببرید. به جای ترکیب شکر سفید و شکر قهوه ای، می توانید کل وزن شکر را، شکر قهوه ای بزنید.
- خمیر کوکی تیرامیسو بعد از آماده شدن، کمی بافت چسبنده دارد. پس به اشتباه، آرد زیادی به آن اضافه نکنید چون کوکی شما سفت می گردد.
- اگر خمیر کوکی تیرامیسو، خیلی سفت و خشک بود، کمی شیر یا آب به مخلوط اضافه کنید. خمیر باید نرم باشد و به خوبی فرم بگیرد.
- اگر خمیر کوکی تیرامیسو شل بود، کمی آرد به صورت کنترل شده، به خمیر کوکی اضافه کنید تا به میزان کافی، غلیظ گردد.
- برای اینکه کوکی های تیرامیسو بعد از پخت بوی تخم مرغ نگیرند، حداقل 5 دقیقه مایه کوکی را با شکر و وانیل هم بزنید تا بوی زهم تخم مرغ کاملا گرفته گردد.
- استفاده از نمک در طرز تهیه کوکی تیرامیسو باعث ایجاد تعادل طعم تیرامیسو می گردد. پس آن را از ترکیب مواد اولیه، حذف نکنید.
- قبل از پختن کوکی های تیرامیسو، مایه کوکی را باید در یخچال قرار دهید تا کل مخلوط، کاملا سرد گردد.
- برای پختن کوکی تیرامیسو، حتما باید از قبل، فر را به مدت 10 دقیقه گرم نموده باشید.
- به خمیر کوکی تیرامیسو می توانید انواع مغزهای دلخواه یا تکه های شکلات چیپسی یا شکلات سکه ای هم اضافه کنید.
- کوکی تیرامیسو زمان پخت کوتاهی دارد و همین که روی کوکی ها، تیره شد، به معنی پختن آنها است.
- برترین روش نگهداری کوکی های تیرامیسو، قرار دادن آن در ظرف دربسته و دمای محیط است. اگر کوکی ها را در یخچال بگذارید، به خاطر استفاده از کره، سفت می شوند. اما در هر صورت، کوکی ها را در ظرفی بگذارید که هوا به آنها نفوذ نکند و خشک نشوند.
- برای نگهداری طولانی تر از کوکی تیرامیسو، کوکی ها را در فریزر قرار دهید و برای هر بار استفاده، میزانی از آنها را از فریزر خارج کنید تا دیفراست شوند یا در مایکروفر گرم کنید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن کوکی تیرامیسو
چرا کوکی تیرامیسو پودر میشه؟
بعد از پختن کوکی تیرامیسو خانگی، حتما اجازه دهید کوکی ها سرد شوند و بعد، آنها را از کاغذ روغنی جدا کنید. اگر تا وقتی کوکی ها داغ هستند، آنها را جدا کنید، پودر یا له می شوند.
چرا کوکی تیرامیسو سفت میشه؟
دلیل سفت و خشک شدن کوکی تیرامیسو احتمالا یکی از دلایل زیر است:
1- رعایت نکردن نسبت مواد اولیه مخصوصا زیاد بودن آرد؛
2- پختن بیش از حد کوکی های تیرامیسو؛
3- نگهداری کوکی های تیرامیسو در جایی که هوا به آنها برسد.
چرا کوکی تیرامیسو ترک می خورد؟
1- دلیل ترک خوردن کوکی تیرامیسو، استفاده زیاد از آرد است. در صورتی که خمیر کوکی تیرامیسو، به میزان کافی نرم نباشد، بعد از فرم دادن و پخت، ترک می خورد و می شکند.
2- خمیر کوکی تیرامیسو را نباید زیاد ورز دهید. اگر خمیر کوکی به روغن بیفتد، بعد از پختن، شکننده می گردد و ترک می خورد.
چرا کوکی تیرامیسو خمیری می گردد؟
1- اگر ضخامت کوکی ها زیاد باشد، بعد از اینکه کوکی را فرم دادید و پختید، قسمت داخل کوکی نمی پزد و خام و خمیری می ماند.
2- اگر فر را از قبل گرم ننموده باشید و بعد از درست کردن کوکی ها، بلافاصله آنها را در فر بگذارید، قسمت داخلی کوکی، نپخته و خمیری می ماند.
منبع: افق کوروش