طرز تهیه خورش آلو شوشتری به روش مجلسی
به گزارش بازیکده، خورش آلو شوشتری از غذاهای فوق العاده خوشمزه و محلی شوشتر است که در شهرهای مختلف با روش های متفاوتی درست می گردد و طعم و مزه ملس و شیرینی دارد.
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفندی 300 گرم
پیاز متوسط2 عدد
شیره تمبر هندی غلیظ½ لیوان بزرگ
شکر½ لیوان بزرگ
زعفران دم نموده¼ لیوان بزرگ
خلال بادام⅓ لیوان بزرگ
گلاب1 لیوان بزرگ
زردچوبه1 قاشق مربا خوری
دارچین1 قاشق مربا خوری سرپر
آلو خورشتی شیرین15 الی 20 عدد
روغن مایع به اندازه لازم
آب3 الی 4 لیوان بزرگ
طرز تهیه خورش آلو شوشتری
مرحله اول
برای تهیه خورش آلو شوشتری ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مقداری روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، وقتی داغ شد، پیازها را بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند.
مرحله دوم
بعد گوشت را مکعبی خرد کنید و اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت ها عوض گردد و همه قسمت های گوشت سرخ گردد، سپس زردچوبه و دارچین را بریزید و تفت دهید.
مرحله سوم
سپس یک بسته تمبر هندی را به چهار قسمت تقسیم کنید و یک قسمت آن را با نصف لیوان بزرگ آب گرم ترکیب کنید و خوب به هم بزنید تا کاملا در آب حل و رقیق گردد.
نکته: تمبر هندی رقیق شده را از توری رد کنید تا شیره آن کاملا صاف و یکدست گردد.
مرحله چهارم
بعد از این که عطر ادویه ها آزاد شد، شیره تمبر هندی را اضافه کنید و تقریبا 2 دقیقه تفت دهید، سپس آب را اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید تا آغاز به جوشیدن کند .
مرحله پنجم
وقتی مایع مخلوط چندجوش زد، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا به مدت یک ساعت همه مواد با هم بپزند تا گوشت ها از خامی درآیند و نیم پز شوند.
مرحله ششم
سپس آلوها را که از دو ساعت قبل در آب خیسانده اید اضافه کنید و هم بزنید، بعد از آن مخلوط خلال و گلاب را که از شب قبل آماده نموده اید را هم اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله هفتم
بعد از آن درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید و یک ساعت دیگر اجازه دهید تا ریز ریز با هم بجوشند و گوشت، آلو و خلال ها کاملا پخته شوند و خورشت جا بیفتد.
مرحله هشتم
وقتی که خورشت روغن انداخت و پخته شد شکر را اضافه کنید و بعد مقداری زعفران را به دلخواه با مقداری آب گرم مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد، بعد زعفران دم نموده را به خورشت اضافه کنید.
مرحله نهم
سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید و درب ظرف را ببندید و 20 دقیقه دیگر اجازه دهید تا با هم ریز بجوشند و شکر کاملا در خورشت حل گردد و رنگ و عطر زعفران با مواد ترکیب گردد.
خورش آلوچه یکی از انواع خورش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با رسپی های بسیار…
مرحله دهم
وقتی که خورشت آلو شوشتری کاملا جا افتاد از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسب بکشید و همراه با چلو زعفرانی، سالاد، ترشی، سبزی خوردن و انواع دورچین سرو کنید.
منبع: گردشبان