طرز تهیه 3 مدل آش رشته، آش شله قلمکار و آش دندونی خوشمزه
به گزارش بازیکده، آش ها همیشه یکی از اصلی ترین و محبوب ترین خوراک های ایرانی است که بسیار مقوی و هر کدام از آش ها با حبوبات و سبزی ها خاص خودش تهیه می شود.
از قدیم در دورهمی آش تهیه می شده است و علی اکبر کاشانی در کتاب سفره اطمعه 24 نوع آش را نوشته است اما امروزه می توان گفت 400 نوع آش در ایران وجود دارد و در هر شهری رسپی ها متفاوتی دارد. امروز قصد داریم سه نوع از محبوب ترین آش ها را به شما آموزش دهیم این آش ها عبارتند از:
آش رشته، آش شله قلمکار و آش دندونی شما می توانید برای مهمانی و دورهمی خود این آش های خوشمزه را تهیه کنید.
طرز تهیه آش رشته خوشمزه و مجلسی
آش رشته می توان یکی از خوشمزه ترین و بی رقیب ترین آش های سنتی ایرانی دانست که کمتر کسی پیش آید که آن را دوست نداشته باشد و در بیشتر شهرها به یک روش سنتی تهیه می شود. آش رشته به دلیل حبوبات فراوان بسیار مقوی بود و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
مواد لازم برای تهیه آش رشته
- نخود یک پیمانه
- لوبیا چیتی یک پیمانه
- عدس یک پیمانه
- سبزی آشی 500 گرم
- پیاز بزرگ 2 عدد
- سیر 6 حبه
- نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
- کشک به اندازه کافی
- رشته آش به اندازه کافی
- روغن مایع به اندازه کافی
- نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی
ابتدا همه حبوبات آش را از شب قبل بخسانید و چندین بار آبش را تعویض کنید. سپس نخود ، لوبیا چیتی را به همراه چند لیوان آب داخل قابلمه ریخته تا بپزد،بعد از پخت حبوبات یکی از پیازها را خرد کرده و داخل قابلمه ریخته و کمی روغن اضافه کنید و تفت داده تا سبک شود سپس مقدار زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و بعد حبوبات پخته شده را داخل قابلمه بریزید و چندین لیوان آب بربزید و عدس را اضافه کنید وقتی عدس پخته شد سبزی آش را افزوده در این مرحله نباید دیگر درب قابلمه را ببندید زیرا بستن درب قابلمه باعث می شود که سبزی آش بد رنگ شود. وقتی سبزی پخته شد رشته آشی را اضافه و کمی صبر کنید تا رشته ها پخته و آش جا بیفتد و بعد کمی کشک داخل آش ریخته و نمک آش را اندازه کنید در ظرف دیگر سیرداغ و نعنا داغ و پیاز داغ را تهیه کنید و یک قاشق از آن را داخل آش ریخته بعد از جا افتادن آش آن را داخل کاسه کشیده و به همراه نعنا و سیرداغ و پیاز داغ تزئین کنید.
طرز تهیه آش شله قلمکار رستورانی با گوشت
آش شله قلمکار یکی از مقوی ترین آش ایرانی می باشد که با گوشت تهیه می شود شاید برای شما جالب باشد که دستور این آش توسط ناصرالدین شاه داده شد و آنها در آن زمان برای مراسمات خاص این آش را طبخ می کردند این آش برای کم خونی و تقویت قوای بدن بسیار مناسب است.
مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار
- پیاز 4 عدد
- سیر 2 حبه
- برنج ½ لیوان
- نخود ½ لیوان
- عدس 1 لیوان
- گندم ½ لیوان
- لوبیا چیتی ½ لیوان
- سبزی آش 500 گرم
- کشک به اندازه کافی
- گوشت بدون استخوان 250 گرم
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
ابتدا برای دریافت نفخ حبوبات آن ها را از شب قبل خیس و چندین بار آبش را تعویض کنید و بعد 3 تا از پیازها را خلالی ریز خرد و داخل تابه با روغن تفت دهید تا طلایی شود از و از تابه خارج کنید. گندم را به همراه 5 لیوان آب داخل قابلمه بریزید تا پخته شود در قابلمه جداگانه نخود و لوبیا را ریخته و بگذارید تا پخته شود سپس بعد از پخت آبکش کنید. گوشت را به همراه 1 پیاز چهار قاچ شده و سیر و مقداری آب داخل قابلمه ریخته تا پخته شود بعد از پخت از قابلمه خارج و ریش ریش کنید و آب گوشت را صاف کنید. عدس خیس خورده را به همراه برنج شسته شده داخل قابلمه بزرگ ریخته و 6 لیوان آب روی مواد بریزید تا به جوش بیاد و صبر کنید با حرارت ملایم عدس و برنج پخته شود سپس کمی نمک اضافه کنید و سبزی آش خرد شده را بریزید بعد از 20 دقیقه نخود و لوبیا و گوشت و گندم پخته شده را به همراه آب گوشت و ادویه ها اضافه کنید و هم بزنید و نصف پیاز داغی را که تهیه کردید افزوده و بگذازید به مدت 3 ساعت بپزد در انتها به دلخواه تزئین کنید.
طرز تهیه آش دندونی خوشمزه و مجلسی با گوشت
آش دندونی همان طور که از نامش پیداست برای رویش اولین دندان کودک پخته می شود و در شهرهای مختلف رسپی ها و نام مختلفی برای تهیه آش وجود دارد این آش به دلیل مقوی بودن برای بچه ها تهیه می شود در این آش به دلخواه می توانید گوشت بریزید یا حذف کنید.
مواد لازم برای تهیه آش دندونی
- پیاز 1 عدد
- جو نصف لیوان
- برنج نصف لیوان
- گندم نصف لیوان
- نخود نصف لیوان
- عدس نصف لیوان
- لوبیا قرمز نصف لیوان
- لوبیا چیتی نصف لیوان
- گوشت گوسفندی 250 گرم
- نمک ، فلفل سیاه و دارچین به اندازه کافی
- پیاز داغ ، نعناع داغ و کشک به اندازه کافی
ابتدا تمام حبوبات به غیر از عدس خیس کنید تا نفخش گرفته شود، جو و گندم و عدس را نیز 1ساعت خیس کنید. سپس تمام نخود و لوبیا ها را جداگانه بپزید و آبکش کنید. پیاز را خرد کنید و داخل قابلمه ریخته و کمی تفت دهید و بعد گوشت و کمی دارچین ریخته و چند لیوان آب بریزید تا گوشت پخته شود بعد از پخت گوشت را ریش ریش کنید و کنار بگذارید. جو و گندم را به همراه چند لیوان آب داخل قابلمه ریخته تا پخته و نرم شود سپس به آن عدس و برنج خیس خورده را اضافه کنید و 30 دقیقه بعد نخود و لوبیا های پخته شده و گوشت را بریزید و صبر کنید تا آش جا افتاده شود اگر می خواهید آش لعابدار تری داشته باشید کمی عصاره قلم را با دست پودر و به مواد اضافه کنید.در انتها کمی پیاز داغ وکشک به آش اضافه کنید و بعد نمک و فلفل سیاه را اندازه کنید و در انتها با کشک و نعنا و پیاز داغ تزئین کنید.
منبع: توریسم آنلاین