طرز تهیه ماهی کباب قزل آلا
به گزارش بازیکده، ماهی کباب قزل آلا یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای دریایی است که اتفاقا رسپی ساده ای دارد. در طرز تهیه ماهی کباب قزل آلا ، باید ابتدا ماهی را تمیز نموده و تمام سطح آن را با روغن زیتون و نمک و فلفل مزه دار کنید. سپس در شکم هر ماهی، مقداری جعفری خرد شده و لیموترش حلقه شده ریخته و آن ها را روی حرارت زیاد آتش کباب کنید. البته از درجه گریل فر هم می توان به این منظور استفاده کرد.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی ماهی کباب قزل الا را با هم می بینیم:
ماهی کباب قزل آلا | |
تعداد نفرات | 3 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 15 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه ماهی کباب قزل آلا
درست کردن ماهی کباب قزل آلا شباهت زیادی به طرز تهیه ماهی زغالی دارد. نکته مهم تمام این غذاهای کبابی، طبیعی بودن آن ها است و شما می توانید با چنین رسپی هایی، طعم هایی ناب و دلچسب را تجربه کنید.ا اما همان طور که می دانید، ماهی دارای گوشت حساسی است و کباب کردن آن هم قلقل های خاص خود را دارد. بنابراین با ما همراه باشید و نکات و ریزه کاری های این مقاله را به دقت بخوانید.
مواد لازم برای تهیه ماهی کباب قزل آلا
مواد مورد احتیاج برای تهیه این غذای لذیذ به شرح جدول زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
ماهی قزل آلا | 3 عدد |
لیموترش کوچک | 3 عدد |
کره | 50 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
برگ جعفری تازه | به میزان لازم |
دستور تهیه ماهی کباب قزل آلا
برای تهیه این ماهی کبابی خوش طعم، مطابق روش زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا ماهی ها را پاک نموده و پولک های آن ها را بگیرید، اما سر و دم ماهی ها را جدا نکنید تا در زمان سرو، ظاهر زیباتری داشته باشند.
- مرحله دوم: حالا با چاقویی تیز، 5 تا 10 برش 0.5 سانتی روی هر دو سمت ماهی ها ایجاد کنید تا هنگام کباب شدن کاملا مغزپخت شده و آب درون آن ها جمع نگردد.
- مرحله سوم: اگر می خواهید ماهی را روی آتش کبابی کنید، حرارت آتش را زیاد کنید تا فضای منقل کامل گرم گردد و اگر قصد استفاده از فر را دارید، درجه آن را روی حرارت زیاد تنظیم کنید.
- مرحله چهارم: حالا تمام سطح ماهی ها را به روغن زیتون آغشته نموده و نمک و فلفل بزنید. سپس شکم آن ها را با جعفری خرد شده و میزانی لیموترش حلقه ای پر کنید.
نکته: در صورت استفاده از فر می توانید یکی از لیموها را پوست گرفته و برش های حلقه ای آن را روی سینی فر بچینید. سپس ماهی ها را روی آن قرار داده و پوست لیموترش را روی ماهی ها بریزید.
- مرحله پنجم: در ادامه، کره را به تکه های کوچک تر تقسیم نموده و روی قسمت های مختلف ماهی ها قرار دهید. ماهی ها را روی کباب پز یا داخل فر بگذارید.
- مرحله ششم: حالا هر سمت ماهی ها را حدود 6 تا 7 دقیقه حرارت دهید تا کاملا مغزپخت و کبابی گردد.
نکات مهم برای تهیه ماهی کباب قزل آلا
اگر طرز تهیه کپور کله با ماهی کپور را به یاد داشته باشید، باید بگوییم که خوشبختانه برای تهیه یک قزل آلای کبابی، جدا کردن استخوان ها و تیغ های ماهی با وسواس آن دستور لازم نیست، اما نکات ریزی وجود دارند که در ادامه ذکر می کنیم:
- در طرز تهیه ماهی کباب قزل آلا ، بهتر است از منقل بزرگ بهره ببرید تا ماهی ها به شکل یکدست کباب شوند.
- برای توری کباب می توانید از انواع فرم های مستطیلی یا مربعی بهره ببرید؛ البته برخی توری ها هم به شکل ماهی طراحی شده اند که کار شما را ساده تر خواهند کرد.
- شما می توانید آب لیموترش های کبابی را کمی قبل از سرو، روی ماهی فشار دهید و سپس ماهی ها را در کنار برنج یا به صورت ساده سرو کنید.
- برای جلوگیری از چسبیدن گوشت ماهی به بدنه توری، پیش از قرار دادن ماهی بین توری، کمی روغن زیتون به بدنه توری بزنید.
- در برخی رسپی ها، از میزانی زعفران دم نموده هم استفاده می گردد. دراین حالت، آن را به صورت ترکیبی از زعفران و کره آب شده تهیه کنید. سپس صبر کنید تا ماهی خوب کباب گردد و در اواخر کار، این ترکیب را با قلم مو روی سطح ماهی بکشید تا لذیذتر گردد.
- اگر وقت کافی داشته باشید، می توانید ماهی های مزه دارشده را برای 1 تا 2 ساعت داخل یخچال و در ظرفی درب دار قرار دهید تا طعم ادویه ها و سایر چاشنی ها کاملا به خورد ماهی ها بروند.
اصول نگهداری از ماهی کباب قزل آلا
بهتر است ماهی را به میزان مصرف تهیه نموده و از نگهداری آن حتی در یخچال خودداری کنید. با این حال، اگر چاره دیگری نبود، باید بدانید که مدت زمان ماندگاری این غذا در یخچال بسیار محدود است و حداکثر ظرف 72 ساعت از زمان قرار گرفتن در یخچال باید مصرف گردد. اگر ماهی بیشتر از این میزان در یخچال باقی ماند، از مصرف مجدد آن خودداری کنید.
روش جلوگیری از خراب شدن ماهی کباب قزل الا
گوشت ماهی یکی از حساس ترین انواع گوشت ها است که با قرار گرفتن در فضای محیط به سرعت فاسد می گردد. البته در مجموع، مدت ماندگاری ماهی پخته کمی بیش از ماهی خام است، اما به هر حال، ماهی پخته هم نباید بیشتر از 4 ساعت بیرون از یخچال باقی بماند. حتما پیش از استفاده مجدد، رنگ و لعاب ظاهری ماهی را آنالیز کنید تا بوی غیرمعمول یا بافت غیرعادی پیدا ننموده باشد.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه ماهی کباب قزل آلا
شما می توانید به جای قرار دادن حلقه های لیموترش در شکم ماهی، آب لیموترش و 1 پیاز رنده شده را با هم مخلوط نموده و هر دو طرف ماهی ها را خوب با این ترکیب ماساژ دهید. بعلاوه می توانید بنا به ذائقه خود از ادویه های متنوع تر و بیشتری مثل ادویه مخصوص ماهی، پودر سیر، زردچوبه، فلفل قرمز و… نیز بهره ببرید.
خواص ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا یکی از منابع مهم آهن و اسیدهای چرب امگا3 است. پتاسیم و پروتئین هم از مواد مغذی با ارزشی هستند که در ماهی قزل آلا به وفور یافت می شوند. علاوه بر این ها، ماهی قزل آلا مجموعه ای عالی از انواع ویتامین های گروه B را در خود جای داده است و مصرف آن برای زنان باردار هم بسیار توصیه می گردد. از دیگر خواص ماهی قزل آلا می توان به تأمین سلامت قلب و سلامت غده تیروئید اشاره نمود. بعلاوه مصرف این ماهی، به تقویت قوای مغزی و حافظه یاری قابل توجهی می نماید.
طعم ماهی کباب قزل آلا را با خبرنگاران تجربه کنید…
در بالا طرز تهیه ماهی کباب قزل آلا را شرح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را بیان کردیم. بعلاوه، از خواص ماهی قزل آلا گفتیم و پیشنهاد می کنیم با توجه به این خواص، حتما این غذا را برای خود و اعضای خانواده تهیه نموده و از فواید بسیار قزل آلا بهره مند شوید. البته، اگر دوست دارید طعم بی نظیر این ماهی کبابی را بچشید اما امکان تهیه آن در منزل فراهم نیست، سری به خبرنگاران بزنید و از سفارش انلاین غذا یاری بگیرید. این امکان اینترنتی، بستری امن و مطمئن و یک یاری آشپز بی نظیر است که همواره می توانید روی یاری آن حساب کنید.
سوالات متداول
ادویه های ماهی کباب قزل آلا چیست؟
برای تهیه این غذای لذیذ می توانید از انواع ادویه های دلخواه خود مانند فلفل سیاه و قرمز، پودر سیر، ادویه مخصوص ماهی، زردچوبه و… بهره ببرید.
مدت ماندگاری ماهی کباب قزل آلا در یخچال چقدر است؟
این غذا باید حداکثر تا 72 ساعت مصرف گردد.
منبع: اسنپ فود