مکاتبه روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه های عظیم کشور با نخبگان جهان برای مبارزه با کرونا

به گزارش بازیکده، روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه های عظیم کشور در یک اقدام ابتکاری بین المللی با جامعه نخبگان جهان برای مبارزه با کووید 19 مکاتبه کردند.

مکاتبه روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه های عظیم کشور با نخبگان جهان برای مبارزه با کرونا

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل در کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی مدارو، کالج ها و دانشگاه های کانادا انتخاب کنید.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران به نقل از مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم، همزمان با شیوع بیماری کووید 19، استفاده از توانمندی و ظرفیت های علمی دنیای برای تشخیص، مقابله و مبارزه با این بیماری و بیان ظلم مضاعف بر مردم کشورمان با توجه به تحریم ها در دستور کار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نهاده شد و دانشگاه ها و پژوهشگاه های عظیم کشور در این خصوص با جامعه نخبگان دنیا مکاتبه داشتند. هدف از این مکاتبات دو و چند جانبه، باز کردن باب تبادل نظر میان محققان ایرانی و دانشمندان دنیای است تا ضمن توجه به معضلات علمی، بخش دیگری از مسائل را که جوامع انسانی تحت عنوان تحریم با آن روبرو هستند، نیز مد نظر قرار دهند.

در این راستا، رییس دانشگاه تربیت مدرس با ارسال 17 نامه به دانشگاه های کشورهای چین، ژاپن، روسیه، ایتالیا، ترکیه، ایالات متحده، رومانی، فنلاند و لهستان به اعمال تحریم های ظالمانه علیه فعالیت های پژوهشی ایران در مبارزه با بیماری کرونا اعتراض کرد.

احمدی، رییس دانشگاه در نامه ای به دانشگاه برکلی گفت: ما مدیون ایثار دکترها و کادر پزشکی خود در مواجهه با بیماران هستیم. اما نیازی به گفتن نیست که در سایه تحریم های ضد انسانی و غیر قانونی علیه ایران، چالش ها ما برای مقابله با این بحران استثنایی بیشتر شده است.

دانشگاه تبریز نیز به عنوان متولی کارگروه ملی هماهنگی و پیگیری همکاری های علمی با کشور ترکیه، از دانشگاه همتای خود در کشور ترکیه، دانشگاه گبزه خواست صدای جامعه علمی ایران را به وسیله مجامع علمی و اتحادیه ها به گوش دنیایان برساند.

مجیدی، رییس دانشگاه با مخاطب قرار دادن رییس دانشگاه استانبول به عنوان یکی از دانشگاههای معتبر ترکیه گفت: این بحران، زود یا دیر، با قربانیان بیشتر یا کمتر، به سرانجام خواهد رسید اما داستان های آن باقی خواهد ماند؛ داستان پرستارانی که نگرانی خودشان را پشت چهره های مهربان خود پنهان می نمایند. ما برای مقابله با این بیماری و غلبه بر آن باید توانمندی خود را بالا ببریم. باید تحریم ها برداشته شوند. من از شما می خواهم تا در راستای برداشتن این تحریم های ناعادلانه علیه ملت ایران، پیغام ما را به اتحادیه ها و انجمن های دانشگاهی برسانید.

مطلبی، رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با ارسال نامه ای به مدیر کل مرکز بین المللی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفت: به رغم کوشش های مستمر ایران برای مبارزه و کنترل بیماری کوید 19، اعمال تحریم ها و ممانعت از ارسال مواد لازم برای طرح های تحقیقاتی سبب شده است تا این کار برای ایران بسیار مشکل گردد. در همین حال امید دارم که در سایه تبادلات علمی چندجانبه و استفاده از ظرفیت های پژوهشی و نوآورانه می توانیم این مشکل را حل کنیم.

دانشگاه فنی و حرفه ای هم با ارسال نامه به 20 دانشگاه در کشورهای آلمان، فرانسه، اتریش، کره جنوبی، لبنان، عراق، سنگال و هند و عمان، که با آن ها تفاهم نامه همکاری دارد، بر ضرورت توسعه روابط علمی تاکید نمود. صالحی عمران، رییس دانشگاه در نامه ای به رییس دانشگاه پاریس 13 فرانسه عنوان نمود: در حالی که همکاریهای علمی، ذاتی تمدن دنیای است تحریم های علمی ایران، مخالف انسانیت و عدالت است. جامعه دنیای علمی از جمله جامعه علم و فناوری باید خودش را از پوسته سیاست های دنیای رها نموده و با تبعیض علیه انسان ها بجنگد.

دانشگاه کاشان به 12 دانشگاه در کشورهای منطقه و فرامنطقه نامه ارسال کرد تا صدای تحریم های ظالمانه علیه همکاریهای علمی دانشگاه های کشورمان را منعکس کند. زراعت، رییس دانشگاه به رییس موسسه تکنولوژی هند گفت: ایران همراه با دیگر کشورهای دنیا از این واقعه تاسف بار متاثر شده است و حال آنکه تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، نظام سلامت کشور را هدف قرار داده است.

دانشگاه صنعتی شریف هم به دانشگاههایی که دارای تفاهم نامه است نامه ای ارسال نموده و ضمن اظهار همدلی و همدردی در شرایط بحرانی حاکم بر کل دنیا بر ضرورت حفظ و ادامه همکاری فیمابین تاکید نمود.

رییس پژوهشگاه رنگ در مکاتبه با نهادهای همکار خود در کشورهای مالزی، ایتالیا، المان و فرانسه گفت: به رغم تحریم های غیر منصفانه علیه ایران، ما آمادگی خود را برای همکاریهای علمی بین المللی به ویژه در حوزه طرح های مشترک با هدف متوقف کردن یا کاهش دادن شیوع این ویروس اعلام می داریم.

دانشگاه بین المللی امام خمینی نیز با دانشگاه هایی از 9 کشور، اتحادیه دانشگاه های دنیا اسلام، یونسکو، اتحادیه دانشگاه های حاشیه خزر و شبکه دانشگاه های ابریشم مکاتباتی داشته است. نایینی، رییس دانشگاه خطاب به دبیر کل شبکه دانشگاه های ابریشم گفت: ما به عنوان خانواده دانشگاهی در سراسر دنیا در این فاجعه انسانی مسئولیت داریم... باید با کرونا ویروس بجنگیم و عوامل ایجاد نماینده و ادامه دهنده تبعیض های غیر قانونی در این جنگ نابرابر را محکوم کنیم.

پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی در مکاتبه با همتایان غیر ایرانی بر ضرورت تبادل نظر درباره اثر تحریم مالی برای افزایش مسائل ناشی از اپیدمی بیماری کوید 19 و توسعه همکاریهای علمی دو و چندجانبه تاکید نمود. نکومنش، رییس پژوهشگاه خطاب به آموزشگاه علوم بلغارستان گفت: امید می رود جامعه علمی که همواره از مسائل سیاسی به دور بوده است و صلح و کامیابی را برای جامعه به ارمغان آورده است بتواند تاثیرات این تحریم ها را کم رنگ کند و راه حلی برای این مساله بیابد.

عزیزی، رییس دانشگاه محقق اردبیلی، رییس دانشگاه کوردوبای اسپانیا را مخاطب قرار داده و گفته است: ما با تکیه بر منابع داخلی خود یاد گرفته ایم که چگونه بر تهدیدها غلبه کنیم. عزیزی در ادامه از ضرورت برطرف تحریم ها علیه ایران در دوره بحران ویروس کرونا سخن می گوید.

سعداله نصیری قیداری، رییس دانشگاه شهید بهشتی و حسین سلیمی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی نیز با ارسال نامه های جداگانه برای روسای دانشگاه های مهم دنیا آنان را برای همراهی جامعه علمی با مردم محروم کشورهای مختلف دنیا و ظلم های مضاعفی که بر گروهی از آنان جاری است، فراخواندند و آمادگی دانشگاه خود را برای همکاری علمی بین المللی در مبارزه با چالش کرونا و اثرات اجتماعی و روانی آن اعلام کردند.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 14 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 951

به "مکاتبه روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه های عظیم کشور با نخبگان جهان برای مبارزه با کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مکاتبه روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه های عظیم کشور با نخبگان جهان برای مبارزه با کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید