به گزارش بازیکده، مهاجرت به کشوری بیگانه بسیار هیجان انگیز و در عین حال تصمیم پیچیده ای است و نکات بسیاری پیش از اخذ این تصمیم مهم و سخت باید سنجیده شوند. برای درک بیشتر از ابعاد این تصمیم و نکات مربوطه با خبرنگاران همراه شوید!
مهاجرت و تغییر محل زندگی تصمیم بزرگ و پیچیده ای برای خود شخص و همچنین اطرافیان است. زیرا این کار صرفا محدود به تغییر مکان از لحاظ فیزیکی نیست و با این کار شخص از جامعه و فرهنگ خود نیز فاصله می گیرد. هر ساله مردم زیادی در سراسر جهان تصمیم به این کار می گیرند ولی بیشتر آن ها دلایل مشابهی برای اخذ چنین تصمیمی دارند. مثلا بعضی برای یافتن موقعیت های شغلی بهتر، عده ای به دلیل هزینه های ارزان تر زندگی یا بنا به دلایل پزشکی و ... مجبور به ترک شهر و دیار خود می شوند. صرف نظر از عامل تصمیم به مهاجرت، باید این نکته مهم را در نظر داشت که این کار مراحلی طولانی و پیچیده را به همراه دارد و باید نکات مهمی را پیش از اقدام به این کار سخت در نظر گرفت. اگر شما نیز در آینده نزدیک قصد مهاجرت به سایر کشورها را دارید، بهتر است تا نگاهی به این نکات مهم داشته باشید.
1. آنالیز ابعاد تصمیم
در صورتی که تمایل به مهاجرت و ادامه زندگی در کشوری بیگانه، باید این نکته را مدنظر داشت که اقامت دائم با سفر چند روزه برای گذران تعطیلات بسیار متفاوت است. اگرچه پیشرفت تکنولوژی همه ما را به شهروندان جهانی تبدیل نموده و امکان سفر به کلیه نقاط جهان فراهم است؛ ولی مهاجرت آنچنان که از ظواهر آن به نظر می رسد، چندان آسان و خوشایند نیست. بنابراین، لازم است تا در مرحله اول کلیه ابعاد این تصمیم را به درستی سنجید و از مصمم بودن به ادامه زندگی در کشوری جدید اطمینان لازم را حاصل کرد.
2. انتخاب کشور مناسب
در مرحله بعد، انتخاب کشور مناسب برای زندگی قرار گرفته است. از آنجا که این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است، نباید به عکس ها و تبلیغات پر زرق و برق مجلات و غیره اکتفا کرد. بلکه تحقیق و گردآوری اطلاعات از منابع معتبر بهترین راه چاره برای این موضوع است. در آنالیز شرایط کشورها باید موضوع های مهم مانند آب وهوا، شرایط اشتغال و استخدام، آمار جرم و جنایت، استانداردهای زندگی، شرایط سیاسی، شرایط تحصیل در مدارس برای بچه ها، فاصله جغرافیایی آن کشور از کشور زادگاه و .... را در نظر داشت.
3. شرایط اقتصادی
پس از خروج از کشور باید آمادگی مواجهه با هزینه مواردی نظیر بیمه، اقتصادیات، حساب های بانکی و غیره را داشته باشید. اگر بصورت آنلاین قابلیت دسترسی به حساب های بانکی خود را دارید، در اینصورت مهم نیست که در کجای جهان باشید. درخصوص بیمه، باید با شرکت بیمه متبوع خود در رابطه با تغییرات پیش آمده در محل زندگی و نحوه پرداخت هزینه ها هماهنگی های لازم را به عمل آورید. همچنین به دلیل اهمیت موضوع اقتصادیات، کلیه مقررات لازم را مطالعه کنید. برای مثال، در کشور آمریکا هر فرد به عنوان شهروند ملزم به پرداخت اقتصادیات اجباری است. پس بهتر است قبل از ورود به آن کشور در مورد همه این مسائل اطلاعات لازم را کسب کنید.
4. بهداشت و درمان
سلامت یکی از مهم ترین مسائل در هنگام تصمیم گیری برای مهاجرت است. از این رو، آنالیز شرایط و کیفیت سیستم بهداشت و درمان کشور مقصد لازم است. حتی جزئیاتی مانند ساعات کار پزشکان و پرستارها و فاصله مراکز بهداشتی-درمانی در نزدیکی منطقه اقامت را نیز باید مد نظر داشت. البته مهم ترین نکته در این مورد آنالیز هزینه های درمان است.
5. آنالیز شرایط اقامت و دریافت ویزا
از جمله مهم ترین فاکتورهای مهاجرت، دریافت اجازه اقامت و ویزا است. در صورتی که تمایل دارید تا در کشور مقصد شهروند قانونی شوید، باید کلیه مراحل را به دقت انجام دهید. اگر قصد اقامت با ویزای توریسیتی را دارید (که برای دریافت اجازه اقامت دائم راه چاره مناسبی نیست)، باید زحمت و دردسر تمدید آن را در بازه های زمانی تعیین متحمل شوید. برای کسب اطلاع بیشتر در مورد این پروسه ها با مشاوران و وکلای مهاجرت مشورت کنید. فقط به خاطر داشته باشید که این مورد مهم ترین مسئله در مورد مهاجرت به شمار می رود و باید کلیه مدارک قانونی لازم برای دریافت اجازه اقامت بی کم و کاست تهیه گردد.
6. درآمد و تامین زندگی
اگر قصد دارید تا پس از مهاجرت شغل جدیدی را در کشور مقصد آغاز کنید، باید بخاطر داشته باشید که این کار به محض ورود اتفاق نمی افتد. بهتر است تا زمان تثبیت موقعیت خود در آن کشور به شغل قبلی خود برای تامین زندگی ادامه دهید. ولی در کنار آن می توانید شرایط بازار را برای آغاز حرفه جدیدتان آنالیز کنید. البته هیچ گاه در آغاز کار سرمایه گذاری کلان انجام ندهید و با احتیاط پیش بروید!
7. خرید خانه و ماشین
اگر مصمم هستید تا به محض ورود به آن کشور خانه و ماشین برای خود بخرید، بهتر است اندکی دست نگه دارید! زیرا این کار چندان عاقلانه نیست. زیرا با این کار، پیش از آشنایی و تطبیق با شرایط زندگی و فرهنگ کشور جدید، مبلغ هنگفتی از سرمایه تان را هزینه خواهید کرد و این کار ریسک بزرگی است. برای این کار لازم است تا ابتدا با مردم بومی ارتباط برقرار نموده و سپس به وسیله آن ها با شرایط و تسهیلات خرید مسکن و نیز خودرو آشنا شوید. حتی دوستان بومی می توانند به شما در فرآیندهای پیچیده تهیه و پرکردن فرم های ثبت نام یاری نمایند.
8. ارتباط با مردم بومی
برقراری ارتباط سازنده با مردم بومی منطقه ای که به آن مهاجرت نموده اید، بسیار مهم است. سعی کنید تا با همسایگان خود ارتباط داشته باشید، در جشن ها و مراسم مختلف مانند جشن خیریه یا حتی مراسم مذهبی حضور پیدا کنید و با این افراد رابطه دوستی برقرار کنید. در واقع کوشش کنید تا عضوی فعال در آن جامعه باشید و البته زبان رایج آن منطقه را نیز یاد بگیرید؛ زیرا باعث استحکام پیوند شما با مردم آن منطقه خواهد شد. موارد ذکر شده، بخشی از مسائل مهمی است که پیش از مهاجرت به کشوری بیگانه باید مدنظر قرار گیرند و امیدواریم تا برای افرادی که قصد مهاجرت دارند، مفید واقع شوند. البته پس از گذراندن کلیه این مراحل و ورود به کشور جدید، اولین کار تهیه خط تلفن همراه از اپراتورهای محلی (که معمولا هزینه پائین تری نسبت به رومینگ بین الملل دارد) برای اطلاع رسانی به خانواده است! منبع: buzzle
منبع: کجارو