طرز تهیه سس گوجه فرنگی
به گزارش بازیکده، سس گوجه فرنگی همانطور که از نامش پیداست، از گوجه فرنگی درست شده است. برای مزه دار کردن آن هم از موادی مثل پیاز، نمک، سیر، روغن، ریحان و ادویه های مختلف استفاده می شود. از این سس به همراه غذاهای مختلف و ساندویچ ها استفاده می شود وعطر و طعم خاصی به آنها می بخشد. شما می توانید این سس را در خانه هم درست کنید. با درست آن در خانه، هیچ گونه نگرانی بابت مواد نگهدارندۀ آن نخواهید داشت. در ادامه به طرز تهیه سس گوجه فرنگی به دو روش خانگی پرداخته ایم.
دستور تهیه سس گوجه فرنگی خانگی
مواد لازم برای تهیه سس گوجه فرنگی خانگی عبارتند از:
- گوجه فرنگی: 1 جعبه
- فلفل تند قرمز: 3 کیلو
- سیر: 1 خوشه بزرگ
- پیاز: 5 عدد بزرگ
- سرکه: ا لیوان
- شکر: نصف لیوان
- نمک: نصف بسته
این سس به طور میانه برای مصرف یک سال یک خانواده است. البته بستگی به اندازه مصرف و تعداد اعضای خانواده دارد.
دستور پخت
- ابتدا قسمت سبز یا همان کلاهک گوجه فرنگی ها را جدا کنید. سپس آنها را به خوبی بشویید و در آبکش بریزید و منتظر شوید تا خشک شوند.
- تمام گوجه فرنگی ها را داخل گونی بریزید و گونی را داخل یک لگن قرار دهید. سپس چکمه پوشیده و با آن روی گوجه فرنگی ها رفته و شروع به له کردن آنها کنید. به طوری که آب و مواد داخل گوجه ها خارج شود. تنها چیزی که باید داخل گونی بماند، تخم و پوست گوجه است.
- آب و مواد خارج شده از گونی را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید.
- در این مرحله پس از شستن فلفل ها، آنها را نصف کرده و دانه های آن را درآورید و داخل یک قابلمه بریزید. حدود یک لیوان آب هم به آن اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید تا بخارپز شوند.
- حالا شروع به پوست گرفتن سیر و پیاز کنید و پس از شستن، آنها را چند تکه کرده و به قابلمۀ فلفل ها اضافه کنید. پس از پختن، زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شوند. سپس آنها را داخل مخلوط کن ریخته تا کاملاً خرد و مخلوط شوند. سپس مواد خرد شده را در ظرف جداگانه ای بریزید. یک لیوان سرکه و نصف لیوان شکر را به این مواد اضافه کنید و شروع به هم زدن کنید.
- آب گوجه فرنگی که روی حرارت است باید جوشیده و به قدری قل بزند که آبش کشیده شود. در حدی که کمی شل و آبکی باشد کافی است. در این مرحله مواد پخته و مخلوط شدۀ مرحلۀ قبل را به گوجه پخته شده اضافه کنید و اجازه دهید نیم ساعت روی حرارت بماند و مواد، کاملاً به خورد گوجه ها بروند. در این مرحله نمک را هم اضافه کنید.
نکاتی در رابطه با طرز تهیه سس گوجه فرنگی خانگی
- به هنگام شستن فلفل های قرمز تند، از دستکش اضافه کنید.
- اگر دوست دارید سس شما تندی بیشتری داشته باشد، اندازه فلفل آن را بیشتر کنید.
- پس از خنک شدن سس گوجه فرنگی، می توانید آنها را در ظرف های مخصوص سس بریزید و یا حتی در بطری های پلاستیکی نگهداری کنید که طرز استفادۀ راحتی نیز دارند.
دستور تهیه سس گوجه فرنگی سریع با رب
مواد لازم برای تهیه سس گوجه فرنگی سریع:
- گوجه فرنگی: 2 کیلو
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- سرکۀ سفید: نصف پیمانه
- نمک: 4 قاشق سوپ خوری
- فلفل قرمز: 2/1 قاشق سوپ خوری
- فلفل سیاه: ا قاشق سوپ خوری
- زمان پخت این سس، حدود 15 دقیقه است.
- برگ بو: 7 برگ
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
دستور پخت
- گوجه ها را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
- پیاز را شسته، به صورت نگینی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و تفت دهید.
- دو حبه سیر را رنده کرده، به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شوند.
- سپس گوجه ها را شسته و خرد کنید و به ترکیب سیر و پیاز درون ماهیتابه اضافه کنید. حرارت زیر ماهیتابه را زیاد کنید تا گوجه ها آب بیندازند.
- شکر و سپس نمک و فلفل را به مواد بالا اضافه کرده و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند. سپس سرکۀ سفید را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- پس از شستن برگ بوها، آنها را خرد کنید و به مواد قبلی داخل قابلمه اضافه کنید. سپس درب قابلمه را بگذارید تا کاملاً بپزند.
- در این مرحله به کمک یک گوشتگوب برقی یا دستی، مواد را بکوبید تا به شکل یکدست دربیایند و 10 دقیقه دیگر اجازه بدهید تا بپزند.
- مواد پخته شده را از صافی رد کنید.
نکات مربوط به طرز تهیه سس گوجه فرنگی سریع
- برای این سس می توان از انواع مختلف سرکه استفاده کرد.
- سیر را به جای خرد کردن و تفت دادن، می توانید در آخر به صورت حبه ای داخل
سس بریزید و سپس درآورید.
- علاوه بر برگ بو، می توانید از پونۀ کوهی هم استفاده کنید تا سس خوشمزه تر شود.
نتیجه گیری
ما به دستور پخت دو نوع سس گوجه فرنگی در خانه پرداختیم. همچنین به نکاتی برای پخت هر یک از این روش ها اشاره کردیم. با اینکه خرید سس امکان پذیر است، شما نیز با داشتن مواد اولیه به راحتی می توانید این سس مجذوب کننده را که چاشنی بسکمک از غذاهاست در خانه تهیه و نوش جان کنید.
منبع: اسنپ مارکت