فلامینگوها به تالاب بین المللی میانکاله رسیدند

فلامینگوها به عنوان پرجمعیت ترین پرندگان مهاجر زمستانی در مازندران پس از طی مسافت طولانی از عرض شمالی به تالاب بین المللی میانکاله در شرق مازندران رسیدند.

فلامینگوها به تالاب بین المللی میانکاله رسیدند

به گزارش ایرنا، فلامینگوها دومین گروه از پیشقراولان پرندگان مهاجر زمستان گذران به تالاب و آببندان های استان مازندران محسوب می شوند که در روزهای اخیر برای زمستان گذرانی خود را به جنوب دریای خزر و تالاب بین المللی میانکاله به عنوان یکی از 600 ذخیرگاه زیست کره دنیا رساندند.

پیش از این خوتکا، حواصیل و آبچلیک ها نخستین گروه از پرندگان زمستان گذران بودند که به تالاب بین المللی میانکاله در شرق استان مازندران کوچ کردند.

  • کوچ 70 هزار فلامینگو به تالاب میانکاله

رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهشهر گفت: سالانه حدود 70 تا 80 هزار بال فلامینگو به عنوان یکی از پرجمعیت ترین گروه از پرندگان مهاجر زمستان گذران به تالاب بین المللی میانکاله در شرق مازندران کوچ می نمایند.

زمان احمدی گفت: در آستانه فرا رسیدن فصل سرما حدود 15 تا 20 هزار بال فلامینگو به عنوان یکی از پیشقراولان پرندگان مهاجر زمستان گذر به تالاب بین المللی میانکاله رسیدند و مابقی گروه ها نیز پیش بینی می شود در روزهای آینده به این ذخیرگاه زیست کره برسند.

به گفته وی این پرندگان تا اوایل بهار سال آینده در تالاب بین المللی میانکاله و سایر تالاب های محلی منطقه و آببندان ها حضور خواهند داشت.

مازندران با داشتن چندین تالاب از جمله میانکاله و 800 آببندان و شالیزار پر رزق و روزی، همه ساله میزبان حدود 150 گونه پرنده مهاجر داخلی و خارجی است که فصول مختلف سال را در این خطه سر می نمایند.

  • فلامینگو

پرنده ای است با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده، آبچر با بدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگ های سفید و صورتی است.در پروازها گردنش کشیده و قدری پائین تر از سطح بدن قرار می گیرد. بال هایش ترکیب زیبایی از رنگ های سرخ و سیاه است. پرنده نابالغ قهوه ای مایل به خاکستری چرک است. فلامینگو به آرامی راه می رود در حالی که سر و منقار خود را در آب کم عمق فرو برده تغذیه می نماید. فلامینگو از 90/0 تا 5/1 متر بلندی دارد. بیشتر فلامینگوها حلزون و گیاهان آبی را می خورند. این پرندگان به صورت دست جمعی و در دسته های چند هزارتایی زندگی می نمایند.

راسته ای بال آتشی سانان که فلامینگو به آن تعلق دارد از پرندگان آبزی و بزرگ جثه هستند که غذا را از منقار خمیده و صافی مانند خود می گذرانند. فلامینگو شاید شاخص ترین پرنده آبچر در دنیا هست. پر و بال بنفش- قرمز، خود به تنهایی این پرنده را از سایر پرنده ها مجزا می نماید. فلامینگوها در هر قاره ای جز قطب جنوب زندگی می نمایند.

سالی یک بار جفتگیری می نماید و لانه ای گلین برای تخم گذاری می سازد. بیشتر فلامینگوهای ماده یک تخم در سوراخ لانه می گذارند و نر و ماده هر دو به نوبت روی تخم می خوابند. پس از سی روز جوجه از تخم بیرون می آید. جوجه فلامینگو بعد از 5 روز لانه را ترک می گوید و به گروه فلامینگوهای جوجه می پیوندد. اما برای تغذیه به لانه ای که در آن تولد یافته و پدر و مادر برایش خوراک آماده نموده اند بازمی شود. بعد از دو هفته خود به جستجوی خوراک می پردازد. فلامینگو در محیط طبیعی از 15 تا 20 سال زندگی می نماید. بیشتر پرنده شناسان فلامینگوها را به چهار گونه تقسیم نموده فلامینگوهای بزرگ در آفریقا، جنوب آسیا و اروپا و جنوب آمریکای جنوبی و هند غربی زندگی می نمایند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 21 آبان 1398 بروزرسانی: 21 آبان 1398 گردآورنده: game-kade.ir شناسه مطلب: 393

به "فلامینگوها به تالاب بین المللی میانکاله رسیدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فلامینگوها به تالاب بین المللی میانکاله رسیدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید