چگونه روسیه از فناوری های امنیتی برای مهار کرونا استفاده می نماید؟
به گزارش بازیکده، روسیه تحت ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین یکی از پیشگامان فناوری های امنیتی است. سال گذشته ، رهبر کرملین اقداماتی را تصویب کرد که امکان ایجاد یک اینترنت دولتی را در روسیه فراهم می نماید. درواقع اینترنت روسیه از اینترنت جهانی مجزا عمل می نماید. اکنون عالم گیری Covid-19 به مقامات روسی فرصتی می دهد تا قدرت ها و فناوری های جدید خود را آزمایش نمایند و هواداران حریم خصوصی و آزادی بیان این کشور نگران هستند که دولت در حال ایجاد قابلیت های جدید نظارتی است.
همراه دور زمین باشید و با تور ارزان روسیه از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب به نقل از سی ان ان، شاید مشهورترین ابزار فنی در زرادخانه روسیه برای مبارزه با کرونا ویروس، سیستم گسترده تشخیص چهره مسکو است. اوایل امسال ، سیستم نظارتی ابتدا یک واکنش عادی غیرمعمول را برانگیخته بود و حامیان حفظ حریم خصوصی پرونده های نظارت غیرقانونی را تشکیل می دادند.
هفته گذشته ، پلیس مسکو ادعا کرد با استفاده از تشخیص چهره و یک سیستم متشکل از 170 هزار دوربین ، 200 نفر را که از قرنطینه سرپیچی نموده بودند شناسایی و جریمه نموده است. براساس گزارش رسانه های روسی ، بعضی از متهمین که متهم به پرداخت جریمه شده بودند ، قبل از شناسایی توسط دوربین ، کمتر از نیم دقیقه قانون را نقض نموده بودند. اولگ بارانوف ، رئیس پلیس مسکو ، در توجیهی برای اقدامات اخیر گفت: ما می خواهیم دوربین های بیشتری نیز وجود داشته باشد تا گوشه های تاریک یا خیابان های فرعی ندیده باقی نماند.
همچنین از این سیستم برای تجزیه و تحلیل شبکه های اجتماعی افرادی که به کرونا ویروس مبتلا شه اند یا مظنون به آن هستند ، استفاده شده است. شهردار مسکو ، سرگئی سوبیانین در وبلاگ رسمی خود شرح داد که چگونه مقامات شهرداری یک زن چینی را که از پکن به مسکو پرواز نموده بود ، ردیابی کردند. در حالی که آزمایش این زن در نهایت منفی برگشت ، سوبینین گفت که مقامات راننده تاکسی را که زن را از فرودگاه به خانه می برد ، ب مین سیستم شناسایی کردند ، دوستی که وی را با نقض قرنطینه در خارج از بلوک آپارتمانش دیدار نموده بود ردیابی کردند و داده های مربوط به 600 فرد ساکن در ساختمان وی را جمع آوری کردند.
افزون بر این ها، استفاده از منطقه جغرافیایی برای ردیابی ناقل کرونا ویروس وجود دارد. اپیدمیولوژیست ها ردیابی و جمع آوری داده ها را ابزاری مهم برای ردیابی و بومی سازی شیوع بیماری می دانند ، اما روسیه یک رویکرد متمایز را اتخاذ نموده است. نخست وزیر در اوایل این هفته به وزارت ارتباطات روسیه دستور داد که سیستم ردیابی را براساس داده های جغرافیایی ارائه دهندگان تلفن همراه برای یک شخص خاص تا سرانجام این هفته اجرا کند.
به عبارت دیگر ، داده های جمع آوری شده توسط این سیستم ناشناس نخواهند بود: طبق شرح در مصوبه دولت ، از اطلاعات جمع آوری شده تحت سیستم ردیابی برای ارسال متن به افرادی که با مبتلایان کرونا تماس گرفته اند ، استفاده می گردد و به مقامات منطقه ای اطلاع داده می گردد تا آنها بتوانند افراد را در قرنطینه قرار دهند.چنین اقداماتی بحث و گفتگوی عمومی اندکی را برانگیخته است. و روسیه به دور از تنها کشور دنیا است که توانایی نظارت برای مهار شیوع ویروس را افزایش داده است.
البته روسیه تنها کشوری نیز که چنین کاری را انجام می دهد. به گزارش وب سایت دولتی کره جنوبی ، دولت کره از داده های مربوط به معاملات کارت اعتباری ، جغرافیای تلفن و فیلم های نظارت استفاده می نماید تا اطلاعات دقیقی در خصوص بیماران کرونا ویروس ارائه دهد ، بدون این که نام افراد را فاش کند. نتیجه نقشه ای بود که در آن افراد می توانند ببینند که آیا آنها در نزدیکی یک حامل کرونا ویروس بوده اند یا خیر.
حاملان تلفن همراه در اتحادیه اروپا نیز داده ها را با مقامات بهداشتی در ایتالیا ، آلمان و اتریش به اشتراک می گذارند تا بتوانند بر نحوه رعایت فاصله اجتماعی نظارت نمایند. دولت ایالات متحده نیز در جستجوی استفاده از داده های ناشناس است که توسط غول های فناوری برای اهداف مشابه جمع آوری شده است. اما در روسیه ، هواداران حفظ حریم خصوصی نگران هستند که استفاده کشور از تشخیص چهره که قبلاً یک منطقه خاکستری قانونی بوده است. پس از کاهش کرونا ادامه پیدا کند و تشدید گردد.
در همین حال ، روسیه میخواهد با افزایش تعداد موارد کرونا ، سیستم های موجود خود را گسترش دهد. سیستم نظارت خارج از مسکو چندان مناسب نیست. در خارج از پایتخت روسیه ، تشخیص چهره معمولاً به فرودگاه ها و ایستگاه های راه آهن محدود می گردد ، اما دولت می گوید در کوشش است تا در ویرایش الگوهای ویروس ، به سایر ابزارهای نظارتی بپردازد.
منبع: انتخاب